Speel & Verbind brengt bordspelplezier naar Weert

Uitgaan Reageer 3 min. leestijd

De populariteit van bordspellen groeit, en Speel & Verbind maakt dit spelplezier toegankelijk voor iedereen in Weert. Deze stichting organiseert sinds enkele maanden goedbezochte spellenmiddagen en -avonden. Volgens Pieter Lucas van Speel & Verbind zijn bordspellen een uitstekend alternatief voor schermgebruik en een mooie manier om mensen te verbinden.

Bordspellen in Weert: speelplezier voor iedereen

Tijdens en na de coronaperiode is het enthousiasme voor bordspellen sterk toegenomen. Nu de dagen korter worden, verschijnen er thuis weer vaker spellen op tafel, maar ook buiten de deur biedt Speel & Verbind wekelijks een of meerdere bijeenkomsten om samen te spelen.

De opkomst van Speel & Verbind Weert

De stichting vond zijn oorsprong in 2019, toen Pieter Lucas zijn eerste spellenmiddag organiseerde in de Huiskamer op Fatima. Na de coronaperiode kwam daar Theater de Huiskamer bij. “Toen de bibliotheek zich ook aansloot, groeide de vraag enorm en zaten we meteen vol,” vertelt Lucas.

Inmiddels vinden de wekelijkse spellenavonden plaats in het Cwartier, waar iedere donderdag het SpeelCwartier bezoekers van alle leeftijden verwelkomt. “Onze spelers zijn tussen de twaalf en tachtig jaar, iedereen is welkom.”

Spelbegeleiding voor beginners

Ook voor mensen zonder ervaring biedt Speel & Verbind Weert uitkomst. In Theater de Huiskamer en de bibliotheek zijn spelcoaches aanwezig om de regels uit te leggen en deelnemers de rest van de middag of avond te begeleiden.

Een ruim spelaanbod

Wie klassieke spellen zoals Ganzenbord of Mens Erger Je Niet verwacht, zal verrast worden door een modern aanbod. “We hebben veel leukere spellen!” zegt Lucas enthousiast. Tot het spelaanbod behoren populaire titels zoals Azul, Dungeons & Dragons, Horrified en Wolven. Ook bekende spellen als Catan, Ticket to Ride en Carcassonne en de Weerter versie van Monopoly zijn beschikbaar.

Bordspellen huren in Weert

Sinds kort verhuurt Speel & Verbind ook spellen. Met een collectie van meer dan honderd spellen, vanaf drie euro per spel, kunnen spelers hun favoriete bordspel lenen voor een periode van maximaal vier weken.

Het doel van de verhuur is om duurzame contacten te stimuleren tussen spelers die elkaar tijdens de spelavonden hebben ontmoet. Lucas: “We hopen dat deelnemers die elkaar hier leren kennen, ook buiten deze bijeenkomsten met elkaar blijven afspreken.”

Meer informatie

Voor het huren van bordspellen of meer informatie over de bijeenkomsten van Speel & Verbind kun je terecht op www.speelenverbind.nl.

We namen een kijkje bij een van de spellenavonden in het Cwartier. Een twintigtal spelfanaten had zich daar verzameld om samen een gezellige speelavond te hebben. Pieter Lucas vertelt ons in de video of er ook spelers zijn die moeilijk m.et hun verlies om kunnen gaan: https://youtu.be/DY2idA8wDw8.

Deel dit bericht
Geef reactie