Statiegeldbeugels in Weert tegen plunderen van prullenbakken

Algemeen Weert 1 reactie 1 min. leestijd
Statiegeldbeugel in centrum van Weert

De gemeente Weert heeft statiegeldbeugels geplaatst om te voorkomen dat mensen prullenbakken doorzoeken voor flesjes en blikjes met statiegeld. Deze beugels zijn nu te vinden in het centrum.

Sinds de invoering van statiegeld op kleine flesjes in 2021 en blikjes in 2023, gingen steeds meer mensen op zoek naar deze items in prullenbakken. In navolging van een aanvaarde motie besloot de gemeente actie te ondernemen en plaatste vrijdag de eerste statiegeldbeugels. Zo kunnen mensen hun flesjes en blikjes makkelijk kwijt en hoeven prullenbakken niet geplunderd te worden.

De oranje beugels komen van dezelfde leverancier als de prullenbakken en maken het makkelijker om flesjes en blikjes te deponeren. Lokale politieke partijen, zoals D66, GroenLinks, PvdA en DUS Weert, stelden eerder voor om doneerringen te plaatsen, zodat mensen met een kleine beurs op een nette manier flesjes en blikjes konden verzamelen. De gemeente koos uiteindelijk voor de statiegeldbeugels. Het heeft dezelfde werking, alleen is de vorm anders.

De eerste flesjes en blikjes werden gisteren al snel in de statiegeldbeugels geplaatst. Dit initiatief helpt niet alleen om zwerfafval te verminderen, maar draagt ook bij aan een schoner centrum.

Deel dit bericht
1 reactie