SV Laar uitgebekerd

Sport Reageer 3 min. leestijd
Foto door Jan Lemmen

In de eerste knock-outronde voor de KNVB-districtsbeker moest SV Laar thuis aantreden tegen vierde divisionist EVV uit Echt. Met een blik op de absentielijst werd al snel duidelijk dat SV Laar het moeilijk zou krijgen tegen de blauw-witten uit Echt. Zonder iets af te doen aan de kwaliteit die de vervangers van de afwezigen tentoonspreidden werd de snelheid van met name Jurre Neijnens en Stijn Jacobs node gemist.

Voordat scheidsrechter Masman voor de aftrap floot werd 1 minuut stilte in acht genomen om SV Laar-bestuurslid Ria Iglesias te gedenken. Zij overleed op 17 oktober in de leeftijd van 71 jaar. Ria verdiende een gepast eerbetoon, omdat zij veel voor SV Laar heeft betekend. Zo was Ria als bestuurslid, belast met de portefeuille activiteiten, een van de drijvende krachten achter de jaarlijkse succesvolle Jako-voetbaldagen.

Wedstrijdverslag

Na het gepaste eerbetoon begonnen SV Laar en EVV aan een mooie wedstrijd. De ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, zij het dat EVV vanaf het beginsignaal wat meer op de SV Laar-helft te vinden was. In de 22e minuut kwam ex-EVV-er Jordi Beelen echter in een vrije schietpositie. Hij schoot de bal in de linkerbenedenhoek binnen: 1-0 voor SV Laar.

Lang mocht SV Laar niet van deze voorsprong genieten. Drie minuten later kopte Jip Vergoossen namelijk de bal over de aarzelend uitlopende Laar-doelman Dylan Creemers binnen: 1-1. Vlak voor rust bracht Wessel Adriaens met een fraaie boogbal de stand op 2-1 en maakte Jip Vergoossen met een mooie actie de gelijkmaker. Met de stand 2-2 gingen de ploegen rusten.

Nadat een door Jip Vergoossen, van enkele meters buiten het strafschopgebied, hard ingeschoten vrije trap tegen de lat belandde, bracht Koen Verheij EVV weer op voorsprong. Een minuut of vijf voor het einde van de wedstrijd tekende Jordi Beelen, na een pass van Daan Steijvers, voor de gelijkmaker: 3-3.

Met de penaltyreeks in zicht verving trainer Peluso enkele minuten voor het einde van de wedstrijd doelman Dylan Creemers door penaltykiller Mike Betting. Het mocht niet baten: de vier door EVV-ers genomen strafschoppen waren hem te machtig en SV Laar miste drie keer.

EVV gaat door naar de volgende knock-outronde. SV Laar mag zich concentreren op de competitie, waarin het over twee weken in Brunssum tegen Limburgia Kamerland uitkomt.