Tavinho Karg gaat solo, zetelverlies voor GroenLinks Weert

Politiek Bijgewerkt op 19 oktober 2024 om 12.45 uur 1 reactie 1 min. leestijd
Archieffoto WdG - Raadslid Karg

Tavinho Karg heeft besloten zijn raadszetel in de gemeenteraad van Weert te behouden en verder te gaan als onafhankelijk raadslid. Dit besluit betekent dat GroenLinks Weert haar enige zetel in de gemeenteraad verliest, evenals twee commissiezetels. Karg’s besluit komt nadat hij vorige week zijn ontslag bij de partij indiende, iets wat destijds in goed overleg werd besloten en openbaar werd gemaakt.

GroenLinks Weert heeft in een verklaring laten weten het besluit van Karg teleurstellend te vinden en noemt het ‘ondemocratisch’ en spreekt van ‘zetelroof.’ Het partijbestuur heeft inmiddels zijn lidmaatschap beëindigd. Volgens de kieswet mogen raadsleden hun zetel echter behouden, ook wanneer zij hun partij verlaten.

Voor GroenLinks breekt een uitdagende periode aan. Het bestuur roept leden op om zich uit te spreken over de situatie en wil met vernieuwde energie werken aan de toekomst van de partij in Weert.

Tavinho Karg heeft aangegeven voorlopig geen inhoudelijke reactie te willen geven. Hij laat weten de situatie dit weekend te willen laten rusten en mogelijk begin volgende week met een reactie te komen.

Deel dit bericht
1 reactie