Verdachte jerrycans met chemicaliën aangetroffen in Maarheeze

112 Bijgewerkt op 2 oktober 2024 om 20.57 uur Reageer 1 min. leestijd

Maarheeze – Update – Tijdens een bestuurlijke controle is vanmiddag in een bedrijfspand aan het Rondven in Maarheeze een aantal jerrycans met chemicaliën ontdekt. De politie onderzoekt de verdachte situatie verder.

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn ingeschakeld om te bepalen welke stoffen het betreft. Ook wordt onderzocht of er een verband is met de productie van synthetische drugs. Ook een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer is ter plaatse geweest om de locatie veilig te stellen.

Eerder, in augustus, werd op hetzelfde bedrijventerrein een productielocatie voor synthetische drugs ontdekt. Het is nog niet duidelijk of de vondst van vandaag in verband staat met deze eerdere locatie. Dit wordt momenteel nader onderzocht.

Onderzoek afgerond

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen heeft het onderzoek afgerond. De chemicaliën worden vanavond op een veilige manier afgevoerd. Vermoedelijk gaat het om grondstoffen voor de productie van synthetische drugs, maar verder onderzoek moet dit bevestigen. Op dit moment wordt er nog sporenonderzoek uitgevoerd in het pand.

Deel dit bericht
Geef reactie