Vlinder Villa verhuist mét bso naar Kazernelaan

Spotlight Reageer 4 min. leestijd

Na twintig jaar onderdeel te zijn geweest van het straatbeeld in de binnenstad van Weert, hebben de vlinders van de Vlinder Villa hun vleugels uitgeslagen en zijn ze verhuisd naar de Kazernelaan. In een monumentaal pand op het voormalige kazerneterrein, omringd door groen, bieden ze nu onder één dak ruimte aan kinderen van 0 t/m 12 jaar.

Voorheen was de Vlinder Villa gevestigd in twee gebouwen in de binnenstad: aan de Emmasingel en de Maasstraat. Daarnaast bood de Vlinder Villa sinds twee jaar ook buitenschoolse opvang aan in een lokaal op het voormalige kazerneterrein. Dat alle opvang voor kinderen van 0 t/m 12 jaar daar nu in één pand kan plaatsvinden, biedt talloze voordelen voor zowel de kinderen als hun ouders én leidsters.

Hechte band

“We zijn altijd al een hecht team geweest, maar dat we nu allemaal in één pand zitten maakt de band nog hechter”, aldus Eefje. Dat geldt niet alleen voor de band tussen de collega’s onderling, maar ook voor die tussen de kinderen en de Vlinder Villa. “Voor de kinderen is de overgang gemoedelijker, omdat ze op dezelfde locatie kunnen blijven, ook voor buitenschoolse opvang”, zo legt Vera uit. “Bovendien komen broertjes en zusjes elkaar op deze manier regelmatig tegen; dat is heel leuk om mee te maken.”

De toegenomen interactie tussen jongere en oudere kinderen is volgens Eefje en Vera absoluut een mooie stap vooruit voor de Vlinder Villa. “Als de kinderen voor de buitenschoolse opvang arriveren, staan de jongere kinderen vol verwondering te kijken naar wat er gebeurt – we vinden het prachtig, die interactie tussen alle kinderen.”

Buiten spelen

De oudere kinderen worden vanuit alle basisscholen in Weert met een elektrische bakfiets, busje of te voet opgehaald. Daarmee zijn ze vanuit de nieuwe Vlinder Villa ook zo in natuurgebied De IJzeren Man of het Natuur- en Milieucentrum. “Het bos vinden we prachtig. We gaan eikeltjes en blaadjes zoeken, naar de diertjes en met de grote kinderen hutten bouwen – echt de bushbush in”, aldus Vera. “De kinderen noemen het zelf de jungle!”

Ook de kleinste gasten die de Vlinder Villa bezoeken zijn blij met hun nieuwe onderkomen. “Kleine kindjes zijn vooral heel buiten hier en dat vinden ze héérlijk!” In het oude pand was de babygroep gevestigd op de bovenverdieping en was het een grotere onderneming om met hen naar buiten gaan, zo leggen de dames uit. Nu hebben zij echter ook een eigen buitenruimte: “De deur gaat open en ze kunnen zelf op ontdekkingstocht naar buiten, dat is fantastisch om te zien.”

Opgroeien bij Vlinder Villa

Jong en oud geniet dus van de verhuizing en uitbreiding van de Vlinder Villa. “Voor zowel de kinderen als hun ouders is het praktisch en prettig dat ze zo’n 11 à 12 jaar bij ons terechtkunnen. Broertjes en zusjes die nog niet tegelijkertijd naar de basisschool gaan zien elkaar buiten schooltijd weer op de opvang en kunnen op één locatie worden opgehaald. En ook wij vinden het heel leuk om de kinderen straks nog zo lang te mogen zien opgroeien!”, aldus de enthousiaste leidsters.

Wie de Vlinder Villa na twintig jaar mist in het straatbeeld van de binnenstad in Weert, weet bij deze dus waar de vlinders heen zijn gefladderd. Ze voelen zich al helemaal thuis in het vrijstaande monumentale pand aan de Kazernelaan 101 in Weert. “Met net zoveel passie en enthousiasme, maar nog meer ruimte en groen!”

Deel dit bericht
Geef reactie