Week van de Mantelzorg in Weert en Nederweert

Algemeen Reageer 3 min. leestijd

In de regio Weert en Nederweert zorgen naar schatting 20.000 mantelzorgers op verschillende manieren voor hun naasten. Deze zorg lijkt misschien vanzelfsprekend, maar is van grote waarde en verdient extra erkenning. Daarom organiseert Punt Welzijn van 3 tot en met 10 november de Week van de Mantelzorg in beide gemeenten. Inmiddels het programma bekend.

Activiteiten tijdens de Week van de Mantelzorg

Tijdens deze week staat de erkenning van mantelzorgers centraal. Er zijn verschillende activiteiten gepland waaraan mantelzorgers kunnen deelnemen. Daarnaast is het mogelijk om mantelzorgers aan te melden voor een attentie, of zij kunnen zichzelf aanmelden.

Programma Week van de Mantelzorg:

  • Zondag 3 november
    14.00 – 16.00 uur: Concert Forever Young Leudal, Café Zaal Beej Bertje, Weert
  • Maandag 4 november
    11.30 – 14.00 uur: Mantelzorgbrunch, Guulke eten en drinken, Nederweert
  • Woensdag 6 november
    10.00 – 11.30 uur: Mantelzorgbijeenkomst, Bibliocenter Weert
  • Vrijdag 8 november
    20.15 uur: Theatervoorstelling ‘Galery The Waverly’, Munttheater Weert
  • Zondag 10 november
    13.30 – 15.30 uur: Film ‘Ezra’, Gotcha Cinema, Weert

Attenties voor mantelzorgers in Weert

Op 10 november, tijdens de landelijke Dag van de Mantelzorg, ontvangen mantelzorgers in Weert een bloemetje als dank voor hun inzet. Het is mogelijk om een mantelzorger aan te melden voor deze attentie, of zij kunnen zichzelf aanmelden. Aanmelden kan tot en met 13 oktober. Het bloemetje wordt op 8 november bezorgd bij de mantelzorgers thuis.

Attenties voor mantelzorgers in Nederweert

Mantelzorgers in Nederweert ontvangen eveneens op 8 november een attentie aan huis. Ook hier kunnen mantelzorgers zichzelf of door anderen aangemeld worden. Dit kan tot en met 13 oktober.

Jonge mantelzorgers niet vergeten

Jongeren tot 25 jaar die thuis extra zorgtaken op zich nemen, zoals het ondersteunen van een chronisch zieke ouder of een broer of zus met een beperking, kunnen zich ook aanmelden voor een attentie. Deze jonge mantelzorgers verdienen namelijk evenveel waardering. Ken jij of ben jij een jongere met extra zorgtaken? Aanmelden kan tot en met 13 oktober.

Voor meer informatie en aanmelden: www.puntwelzijn.nl/weekvandemantelzorg.

Deel dit bericht
Geef reactie