Weekmarkt verhuist tijdelijk voor schaatsbaan tijdens kerstperiode

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Weekmarkt

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Weert heeft een principebesluit genomen om de weekmarkt tijdens de kerstperiode tijdelijk te verplaatsen. Deze maatregel creëert ruimte voor een nieuwe schaatsbaan op de Nieuwe Markt, waardoor het centrum verandert in een sfeervolle locatie.

Op vier zaterdagen in december en begin januari verhuizen de marktkramen naar een alternatieve locatie in de buurt. Bezoekers kunnen hun vaste kramen blijven bezoeken terwijl ze genieten van de feestelijke sfeer met een kerstmarkt, schaatsbaan en weekmarkt op korte afstand van elkaar.

Weekmarkt verhuist

De gemeente heeft, in samenwerking met de marktondernemers, een goed bereikbaar alternatief gevonden. Door hen vroegtijdig te betrekken, wil de gemeente garanderen dat de verplaatsing soepel verloopt en de feestelijke aantrekkingskracht van het centrum versterkt wordt. Daarnaast zorgt de gemeente voor een veilige inrichting, waarbij rekening gehouden wordt met noodroutes en de toegankelijkheid voor hulpdiensten.

Oliebollenkraam behoudt plek

Naast de verplaatsing van de weekmarkt blijft ook de locatie van de oliebollenkraam belangrijk. De kraam behoudt de verleende standplaatsvergunning en wordt geïntegreerd in het ontwerp van de schaatsbaan en omliggende kerstactiviteiten.

Vergunningstraject nog niet afgerond

Hoewel de voorbereidingen voor het evenement in volle gang zijn, is het doorgaan nog niet volledig gegarandeerd. De gemeente wacht nog op de afronding van het vergunningsproces en de adviezen van de hulpdiensten. Indien nodig kunnen er aanvullende maatregelen getroffen worden om aan de eisen te voldoen en een positief advies te verkrijgen. Zonder deze goedkeuring is er een kans dat het evenement niet doorgaat.

Deel dit bericht
Geef reactie