Weert Respecteert 2024

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto

In november viert Weert een maand lang de diversiteit in de samenleving. “Onze stad is thuis voor een kleurrijke groep mensen, en daar zijn we trots op. Hier in Weert doet iedereen mee. We streven naar een open samenleving, waarin we elkaar met respect behandelen. Maar… hoe goed kennen we elkaar eigenlijk echt?”, aldus de gemeente Weert.

Weert Respecteert draait om ontmoetingen en het ontdekken van elkaars verhalen. De gemeente nodigt je uit om een kijkje te nemen in de wereld van een ander en je te laten verrassen door de veelzijdigheid van onze gemeenschap.

Wethouder Diversiteit Michèle Ferrière: “Weert Respecteert 2024 gaat over samenkomen en elkaar zien zoals we zijn. Hier in Weert maken we van diversiteit onze kracht. Laten we samen vieren, ontdekken en bouwen aan een gemeenschap waar iedereen telt.”

Feestelijke opening

Op 1 november wordt Weert Respecteert door wethouder diversiteit Michèle Ferrière feestelijk geopend met een informatiemarkt in het Munttheater. Aansluitend kun je (tegen betaling) genieten van de voorstelling ‘The Bright Side of Life’: een komische en confronterende muzikale voorstelling voor en door vluchtelingen. Bright toont hoe het is om je oude wereld achter te laten en te integreren in een nieuwe wereld.

Activiteiten

Weert Respecteert 2024 nodigt je uit om de diversiteit te ontdekken met een uitgebreid programma dat meer dan 20 activiteiten telt. Het programma biedt een breed scala aan mogelijkheden om verbinding te maken en te ontdekken wat ons als gemeenschap verbindt. Er is theater, muziek, kunst en vooral de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. Kortom, allemaal activiteiten die gericht zijn op het bevorderen van begrip en respect binnen de gemeenschap en verbinding te maken met anderen.

Het complete programma vind je op www.weert.nl/respecteert.

Samenwerking met Weerter organisaties

Weert Respecteert 2024 is een samenwerking tussen Nieuwe Helden, Gerrian Rietjens, Tekstverslaafd, Frans Custers, RICK, Bibliocenter, Gilde Opleidingen, B·Sassy, Punt Welzijn, Munttheater, Gotcha Cinema, Risse Groep, Discriminatie.nl, COC Limburg, Museum W en Gemeente Weert.

Deel dit bericht
Geef reactie