Weert de Gekste is een mooi voorbeeld van een uit de hand gelopen hobby. Het online medium startte begin 2004 met een groep vrienden die hun stapavonturen in de regio Weert en Eindhoven online met elkaar deelden. Op dat moment was er immers nog geen Hyves of Facebook. De naam Weert de Gekste (WdG) is een persiflage op Eindhoven de Gekste en geeft de overtuiging weer dat er in Weert genoeg te beleven valt.
Vriendschap, plezier en passie voor actualiteiten zijn nog steeds de motor van WdG, dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest populaire online platforms in de regio. Naast via de website en app is WdG ook op Facebook, YouTube, Twitter, Instagram en TikTok volop actief.
WdG is een online platform in de breedste zin van het woord. Bij de actualiteiten ligt de hoofdfocus op uitgaan en de inzet van hulpverleners in Weert en aangrenzende gemeenten die een sterke relatie hebben met Weert. Naast actualiteiten vind je hier echter ook prijsvragen, overlijdensberichten, vacatures, aanbiedingen, peilingen en ander interessant nieuws.
We willen het publiek blijven boeien en verrassen met content die de ‘stempel’ WdG verdient. We plaatsen daarom niet alles wat bij ons over de schutting wordt gegooid. De redactie beslist of de berichten voldoen aan de WdG-‘stempel’ waarbij actualiteit en relevantie voorop staan. Daarbij wordt ook rekening gehouden met feedback op en statistieken van eerdere berichten.
De focus ligt bij WdG voornamelijk op Weert, maar ook vanuit andere gemeenten worden op lokaal en regionaal niveau zo nu en dan berichten geplaatst – veelal met betrekking tot de inzet van hulpverleningsdiensten. Zo plaatsen we, zij het in mindere mate, berichten uit de regiogemeenten Cranendonck, Heeze-Leende, Leudal, Maasgouw, Someren en de Belgische plaatsen Bree, Bocholt, Hamont-Achel, Kinrooi, Maaseik en Pelt. Het kan echter ook voorkomen dat als bijvoorbeeld het duikteam van de Weerter brandweer wordt ingezet in Roermond, we dit meenemen in de berichtgeving.
Bij de samenstelling van berichtgeving wordt gekeken naar bezoekersaantallen uit het verleden, relevantie en actualiteit. WdG maakt hier zelf een afweging in. In ons WdG-lab staan de berichten die we extra meten om te kijken of ze de interesse van de bezoekers hebben. Aan de hand van deze resultaten wordt de samenstelling van de toekomstige berichtgeving bepaald.
Het team van WdG bestaat uit een aantal personen die dag en nacht werken om dit platform actueel te houden. De diensten van het platform worden grotendeels gratis aangeboden, maar om dit te kunnen bewerkstelligen zullen er ook inkomsten gegenereerd moeten worden. Dat gebeurt door middel van onder andere advertenties, advertorials, donaties en samenwerkingen. WdG ontvangt geen subsidies. De redactie maakt op basis van diverse factoren zelf de afweging welke content al dan niet tegen betaling geplaatst wordt en legt hierover geen verantwoording af tegenover derden.
WdG is een online platform dat het nieuws brengt zoals het wordt aangeleverd of vernomen. Bij vragen over de inhoud van berichten verwijst de redactie dan ook naar de daarin vermelde bron voor meer informatie. Ook voor informatie over de gang van zaken in Weert, bijvoorbeeld met betrekking tot het bezorgen van folders of het ophalen van oud papier, ben je bij de redactie van WdG niet aan het juiste adres.
Heb je nieuws, een leuke foto of een interessant weetje om te delen, dan kun je wél contact opnemen met de redactie: via 06 – 27 3 555 47 (alleen WhatsApp-berichten) of het contactformulier op de website.
Recente reacties