Foto’s – Buurtbewoners van de oude scheepswerf aan de Scheepsbouwkade in Weert hebben hun zorgen geuit over de opslag van afvalstoffen op de werf.
Op het terrein staan een aantal IBC-containers (1000 liter vaten), een vrachtwagentrailer, afvalcontainer en twee mobiele verblijfsunits. De IBC-containers worden veelal gebruik voor de opslag van (chemische) vloeistoffen en dat baart men zorgen. De opslag strookt niet met de plannen die de eigenaar van het terrein destijds had. In 2011 werd de oude scheepswerf verkocht aan een ondernemer uit Nederweert. Hij wilde de functie van de werf behouden zodat er in de toekomst weer schepen zouden aanmeren voor onderhoud en reparatie.
De eigenaar van de oude scheepswerf is dezelfde eigenaar van het vervuilde perceel aan de Moeselpeelweg. Op het perceel aan de Moeselpeelweg zijn daadwerkelijk ook chemische afvalstoffen in de IBC-containers aangetroffen. De gemeente Weert heeft het terrein aan de Moeselpeelweg laten verzegelen en het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de eigenaar.
De scheepswerf in Weert bestaat sinds 1907. Het was in de jaren voor 2011 in eigendom van de familie Driessens. Een woordvoerder van de familie laat weten dat de familie de ontwikkelingen rondom dit industrieel erfgoed met lede ogen aanziet. “De nieuwe eigenaar had bij aankoop beloofd de scheepwerf in zijn oude luister te willen herstellen maar verkwanselt nu de historie”.
Een woordvoerster van de gemeente Weert laat weten dat er procedures in gang zijn gezet om het terrein van de oude scheepswerf te ontruimen. De opslag van afvalstoffen is niet toegestaan op het terrein.
[nggallery id=’4627′]
die ibc op de fotos staan gevult met kunststoffen en geshedderd ijzer allemaal niet schadelijk waar die fotos van zijn gemaakt is van een ander bedrijf dat tijdelijk daar opslag van niet schadelijke spullen heeft dat op dit moment op zoek is naar een vervangende locatie omdat hij niet inverband gebracht wil worden met de eigenaar
Ook tijdelijke opslag is afhankelijk van de soort stoffen veelal aan vergunningen gebonden en of die er zijn blijkt niet uit jouw reactie.
kunststof en ijzer zijn geen chemische stoffen zoals op de moeselpeel en over vergunningen heb ik geen idee idd en wat ik weet dat wij daar die spullen mochten opslaan van de gemeente maar geen productie maken
Okay! De Gemeente behoort het te weten.
Ook hier was de Gemeente reeds lang van op de hoogte. Maar ja, als je niets onderneemt zoals in Maasbracht, Helmond, Appingedam, Nederweert en Sterksel en in Weert aan de Moeselpeelweg, dan krijg je dit soort toestanden.
Niet te geloven. En wordt deze ondernemer dan nog flink aangepakt?? Of gaan we dit op z’n jan boeren fluitjes oplossen? Ik zeg alle kosten die voortvloeien doorbelasten. Waarschijnlijk krijgt de eigenaar wat centjes voor de opvang van deze vaten.
Je zou toch aannemen dat alle percelen van deze ondernemer onderzocht gaan worden, om te voorkomen dat er geschoven word met vaten.
http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/4440042/2016/12/27/Provincies-in-actie-tegen-afvalcrimineel.dhtml
Daarbij heeft wethouder van Eersel toegezegd een uitgebreide toelichting over de gang van zaken tot nu toe te geven tijdens de eerstvolgende commissievergadering Ruimte.