Een aantal wijken en dorpen van Weert krijgen een nieuwe wijkagent. Wellicht ken jij jouw wijkagent al, maar ze stellen zich graag aan je voor.
Jos Geerts, Aron Muijsenberg en John Vranken (v.l.n.r. op de foto) zijn de wijkagenten voor Groenewoud, Leuken, Biest, Molenakker, Hushoven, Boshoven en industriegebied Kampershoek. Naast deze wijken hebben ze ook de dorpen Altweerterheide, Laar, Stramproy, Swartbroek en Tungelroy onder hun hoede.
Wat doet een wijkagent?
Jos, Aron en John zijn verantwoordelijk voor de gebiedsgebonden politiezorg binnen hun werkgebied. Daar richten zij zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer. De wijkagenten kunnen beschikken over een wijkteam, en als het nodig is, krijgt dit team hulp van andere gespecialiseerde politiediensten. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werken de heren voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in jouw dorp of wijk.
De wijkagenten onderhouden contacten met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe de problemen adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Heb je vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in jouw buurt, neem dan gerust contact op met een van de wijkagenten.
Wat doet de wijkagent met jouw melding?
Soms gebruiken de wijkagenten jouw informatie in lopende onderzoeken. Een andere keer neemt men de aan de hand van jouw klacht of probleem poolshoogte en kan een van de wijkagenten bijvoorbeeld degene aanspreken die voor overlast zorgt. Ook kunnen de wijkagenten een probleem doorspelen aan partners, zoals de gemeente of bijvoorbeeld Wonen Limburg.
Hoe kom ik in contact met de wijkagenten?
Dit kan via internet. Kijk op www.politie.nl > Mijn buurt. Klik de foto van de wijkagent en vul het contactformulier in. Nadat het formulier verstuurd is zullen de wijkagenten de melding beoordelen en waar nodig actie ondernemen.
Goed initiatief. De wijkagent als persoonlijk aanspreekpunt in een wijk of via het kontaktformulier. Maak er gebruik van indien nodig maar besef ook dat deze agenten geen ijzer met handen kunnen breken.
Ik woon al 20 jaar in de wijk Groenewoud, en ben wijkagent John Vranken nog nooit tegengekomen.
De wijkagenten doen achter de schermen toch veel goed werk als je ze nodig hebt.
En toch heeft Menke gelijk, wijk agenten richten zich voornamelijk op probleem gebieden in de wijk en werken voornamelijk samen met instellingen zoals wonen Limburg de gemeente etc. Mensen met een koopwoning worden amper betrokken bij het werk wat ze doen en dat is jammer en een gemiste kans.
Of zoals het 30 jaar geleden nog in Stramproy was, toen er nog een (rijks)politiebureau was in Stramproy en iedere Stramproyenaar hoofdcommissaris Dhr. Hakhof kende en Dhr. Hakhof ALLE burgers (en vooral de jongeren) kende. Dhr. Hakhof woonde naast het politiebureau, waardoor men ook na sluitingstijd van het politiebureau, men altijd in noodgeval bij Dhr. Hakhof aan kon bellen.
Komt waarschijnlijk omdat hij “nieuw” is. Staat in de eerste regel!
Ik tel 7 wijken en 5 kerkdorpen……en 3 wijkagenten….dat is veel te weinig naar mijn mening..!!
1) Positief: je geeft je MENING en niet zoals anders een VASTSTELLING!
2) Negatief: je weet niet waar je het over hebt. Een (wijk)agent is onderdeel van een regionaal basisteam, met een extra taak. Je zal haar/hem niet continu in jouw wijk zien patrouilleren. De wijkagent is bedoeld als aanspreekpunt bij door oa bewoners (meestal telefonisch} gemelde onregelmatigheden.
Je kan contact met ze opnemen Domme Henderik
“Heb je vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in jouw buurt, neem dan gerust contact op met een van de wijkagenten.”