Escape Reloaded gaat meer zijn dan een dagje gezelligheid met muziek en een drankje. Het wordt een totaalbeleving waarin storytelling centraal staat. Met storytelling heb je meer dan ‘alleen maar een thema’. Het festival zelf is een onderdeel van een compleet verhaal waarin de bezoekers worden meegenomen in een fantasiewereld.
Verhaal via social media
In de aanloop naar het evenement wordt onder andere via social media de nieuwsgierigheid gewekt door het begin van een verhaal te vertellen. Middels animaties en promotie video’s worden de hoofdpersonages (Tua en Gane) geïntroduceerd. Het doel hiervan is de fantasie van de bezoeker te prikkelen en op deze manier een totaalbeleving te verzorgen. Tijdens het festival zal dan het slotstuk van het verhaal verteld worden. Dit zal gedaan worden door echte acteurs die, live acting on stage, interactie gaan zoeken met de bezoekers. Deze mensen hebben ervaring met het ingaan op de openheid die de bezoeker uitstraalt. Als je dus niet mee wil doen hoeft dat ook niet. Liefhebbers van “role playing” kunnen worden opgenomen in het verhaal en misschien zelfs het einde beïnvloeden. Alle overige bezoekers kunnen onbezorgd genieten van een spectaculaire eindshow!
Hier wordt aan gewerkt tot in de kleinste details. Het festival zelf wordt 16 juni het slotdecor. Van het opwekken van nieuwsgierigheid, het kopen van een kaartje tot aan de speciaal geschreven eindshow, waar de artiesten onderdeel van uitmaken. De bezoeker zal getuige zijn, en wellicht onderdeel worden, van een onvergetelijke beleving.
Vrijwilligers, jongeren en duurzaamheid
De organisatie wil daarnaast meer bereiken dan alleen het organiseren van een festival. Deze jonge ondernemende vrienden staan midden in de maatschappij en zien het belang van maatschappelijk verantwoord en groen ondernemen. Het festival draait dan ook volledig op zeer diverse vrijwilligers en is zo duurzaam mogelijk ingericht.
Zo krijgen studenten de kans om een stageplek in te richten ten gunste van de ontwikkeling van het festival. Denk hierbij aan grafische vormgeving en fotografie. Ook wordt er zo veel mogelijk samengewerkt met jonge, bij voorkeur lokale, ondernemers om hun groei te bevorderen. Jong volwassenen krijgen de kans om op te bloeien, hun talenten te ontwikkelen en er is zelfs een voorbeeld van iemand die aan het herstel van zijn depressie kan werken door een betekenisvolle bijdrage te leveren aan het organiseren van het festival.
Ook is er ‘hangjeugd’ benaderd om hun bijdrage te leveren. Tijdens de voorbereidingen is er bijvoorbeeld volop de kans om mee te helpen bouwen aan de decoratie of het verspreiden van flyers. Tevens is er contact met het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) om te kijken of plaatselijk opgevangen asielzoekers (voormalige legerplaats Budel) een bijdrage zouden willen leveren in de op-/ afbouw van het festival.
Locatie en tijd
Het festival zal plaatsvinden op 16 juni 2018 van 15.00u tot 01.00u op het industrieterrein ‘airpark’ in Budel. Er zullen 3 stages zijn waarbij de nadruk ligt op de hardere muziekstijlen zoals hardcore en hardstyle.
Zie voor alle stages, de story en de volledige line-up de website www.escape-festival.nl.