Om te zorgen voor een juist gebruik van de Weerterlandpas, worden bezoekers van de milieustraat vaker gevraagd naar een legitimatiebewijs. Het is belangrijk dat bezoekers, naast hun persoonlijke Weerterlandpas, een geldig legitimatiebewijs bij zich hebben.
Als een bezoeker geen identificatiebewijs en eigen Weerterlandpas bij zich heeft, wordt de toegang tot de milieustraat geweigerd.
Geen eigen Weerterlandpas
Medewerkers van de milieustraat aan de Graafschap Hornelaan in Weert constateren de laatste maanden steeds vaker dat bezoekers de eigen Weerterlandpas niet kunnen tonen. Hierdoor kunnen medewerkers van de milieustraat niet vaststellen of het aangeboden afval afkomstig is van huishoudens uit Weert en Nederweert.
Milieustraat alleen toegankelijk voor particulieren
De milieustraat is toegankelijk voor alle inwoners van die twee gemeenten. Inwoners uit andere gemeenten en bedrijven mogen hun afval niet naar de milieustraat brengen. De Weerterlandpas is persoonsgebonden.
Een Weerterlandpas van andere leden van het gezin tonen is niet voldoende. Door strenger te controleren of inwoners daadwerkelijk hun eigen Weerterlandpas gebruiken, wil de gemeente voorkomen dat er overbodige kosten worden gemaakt.
Wethouder Martijn van den Heuvel uit Weert en zijn collega Frank Voss uit Nederweert vinden het belangrijk dat er een goede controle plaatsvindt. “Ik vind het belangrijk dat de Weerterlandpas op de juiste manier gebruik wordt”, aldus Van den Heuvel.
De controles worden op het terrein van de milieustraat en op de toegangsweg naar de milieustraat uitgevoerd.
Als ik naar de milieustraat voor mijn vader is 92 jaar moet ik dan mijn vader mee nemen hij is slecht horende en ziet bíjna niks meer hoe gaat dat te werk??
Dus beste gemeente Weert: het beste “ID” in dit geval is je medewerkers zien te motiveren. En ik vermoed dat het niet aan de medewerkers zelf ligt. Je ziet ook onbeschofte bezoekers in de milieustraat.
Ik wil n.a.v. de reacties hieronder over het personeel graag even kwijt dat ik in het afgelopen jaar vijf keer ben geweest, zowel op drukke momenten als op rustige, en in álle vijf de gevallen ben ik door de vrouwen en mannen in de hesjes daar geholpen met een vriendelijke lach, spontane tips (‘mevrouw, als u de auto dáár zet kunt u er beter bij/makkelijker uit) en ik ben zelfs wel eens geholpen bij het dingen sjouwen (wat de mensen daar eigenlijk niet horen te doen vlgs mij). De slagboom werkte éen keer niet. Knipoog, ‘vandaag mag u er zo door’. En in de kerstvakantie maakte er één een best grappig praatje over het fenomeen van zolder opruimen in de vakantie, waar ze daar natuurlijk de klok op gelijk kunnen zetten. De chemiebox werd netjes van nieuw karton voorzien, ook met een vriendelijk praatje. Kortom: ik herken de verhalen hieronder persoonlijk niet zo goed.
Maak die milieustraat toch gratis..dan ben je van de kosten af van controle (met de discussies die daarbij horen).
Het afval brengt geld op, dus hoe meer afval word aangeboden hoe hoger de opbrengsten en nog goed ook voor het milieu (minder dumpingen).
Binnen het gezin moeilijk te controleren. Op de weertelandpas staat een ‘willekeurige’ naam (man igv van gezin?). Zet dan op de weerterlandpas bijv de BSN van alle 18+ bewoners van het adres.