Corona is niet de eerste virusplaag in de rijke historie van Weert. Spaanse griep, lepra, longpest, rode loop en builenpest, om er maar een paar te noemen, teisterden allang eerder het Weerterland en maakten vele duizenden slachtoffers.
Dit en veel meer valt te leren in de achtdelige cursusreeks Weerterlogie die gelukkig, mede dankzij de nog steeds groeiende belangstelling, dit najaar weer van start kan gaan. Direct na de Weerter Kermis die dit jaar vanwege corona helaas niet kan doorgaan.
Dan weet je wat van je stad
Weert e.o. telt al ruim driehonderd Weerterlogen, de jongste is 15 en de oudste 85. Voor alle leeftijden dus! Wie worden de eerste Weerterlogen in deze bijzondere tijd in de wereldgeschiedenis?
Coronaproof
In een serie van acht maandagavonden verzorgen enkele enthousiaste experts een gevarieerde introductie in cultuur en geschiedenis van Weert. Alle bijeenkomsten vinden plaats in Buurtcentrum Moesel in een opstelling die voldoet aan de corona-richtlijnen. De reeks eindigt met de feestelijke installatie van de nieuwe Weerterlogen.
Voor wie?
De avondcursus Weerterlogie staat open voor iedereen met belangstelling en een warm hart voor Weert. Er is geen vooropleiding vereist. De opgedane kennis biedt ook een solide basis voor cultuurhistorisch actieve leden van diverse verenigingen.
Met de opgedane kennis kan iedereen na afloop bijvoorbeeld familie en vrienden rondleiden door Weert en zo samen nog meer genieten van de stad en regio.
Cursusdata Weerterlogie najaar 2020
- 05 oktober: dr. Henk Hiddink – prehistorie en oudheid.
- 12 oktober: drs. John van Cauteren – middeleeuwen / Tachtigjarige Oorlog.
- 19 oktober: dr. Jos Wassink – zeventiende en achttiende eeuw.
- 26 oktober: dr. Joost Welten – Franse tijd.
- 09 november: Peter Korten – negentiende eeuw.
- 16 november: drs. John van Cauteren – kunst.
- 23 november: drs. Theo Schers – wereldoorlogen en interbellum.
- 30 november: drs. Frits Nies – opbouw en afbraak na WO II.
Tijdstip: van 19.00 tot 21.00 uur.
Cursuslocatie: Buurtcentrum Moesel, Christinelaan 25, 6006 CJ Weert.
Deelnameprijs: € 121,- (betaling geldt als inschrijving).
Aanmelden: door overmaking van € 121 op bankrekening NL31RABO0176968334 t.n.v. stichting De Aldenborgh Weert onder vermelding van ‘cursus’ en uw naam.
Deelname ook graag doorgeven aan het secretariaat via [email protected] of 0495-651934
Meer informatie: www.dealdenborgh.nl