Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische (bestel)auto. Daardoor groeit de vraag naar openbare laadpalen in de gemeente Weert. De gemeente gaat proactief laadpalen plaatsen om tijdig in de te verwachten vraag te voorzien.
Deze openbare laadpalen worden altijd aan openbare parkeerplaatsen geplaatst. Via een speciale website kun je zien op welke locaties een openbare laadpaal gaat komen (na de vragenlijst). Je kan jouw reactie geven op de voorgestelde locaties.
Wat laten de plankaarten zien?
Op de plankaarten staan de voorgestelde locaties voor de openbare laadpalen. De locaties zijn gekozen op basis van statistieken en buurtkenmerken. De verwachting is dat het aantal elektrische auto’s rondom deze locaties de komende jaren sterk zal groeien. Hierbij is ook rekening gehouden met het zoveel mogelijk beperken van overlast voor omwonenden.
Groot voordeel van deze plankaarten is dat de openbare laadpalen sneller geplaatst kunnen worden. Een aanvraag voor een openbare laadpaal in uw buurt kan dus ook sneller gerealiseerd worden. Met een laadpaal in de buurt wordt het extra interessant om over te stappen op elektrisch rijden.
Je kan de plankaart via deze link bekijken (kaart volgt na de vragenlijst). Tevens kun je opmerkingen plaatsen bij de locaties. Sluitingstermijn voor de reacties is 19 april 2022.
Waarom wordt er geen laadpaal geplaatst in mijn omgeving?
De locaties op de plankaarten zijn onderdeel van de tweede en laatste fase van het proactief plaatsen van openbare laadpalen.
Tot 19 april 2022 kun je reageren op de voorgestelde locaties. Op basis van de ontvangen reacties maken wij de definitieve plankaarten. Ze houden altijd rekening met de verwachte vraag naar laadpalen, de statistieken en de buurtkenmerken. Vattenfall ontvangt de definitieve plankaarten en zij plannen de plaatsing van de openbare laadpalen in. Ze verwachten alle laadpalen van fase 2 eind 2022, begin 2023 te plaatsen.
Openbare laadpaal aanvragen
Rijd je (binnenkort) een elektrische (bestel)auto en heb je geen mogelijkheid een parkeerplaats op eigen terrein te realiseren? Vraag dan een openbare laadpaal aan. Dat is voor jou geheel kosteloos. Je betaalt natuurlijk wel voor het opladen van jouw (bestel)auto. Aanvragen kan via: https://incharge.vattenfall.nl/openbare-laadpalen/laadpaal-limburg.
Drama, let op: ca. 4 weken geleden bij ons voor het huis zo een laadpaal geplaatst. Het ding maakt een verschrikkelijk kabaal (>90dB!!). Al tig telefoontjes gepleegd naar zowel Vattenfall als de gemeente Weert. Is schijnbaar een bekend probleem bij deze palen, maar niemand kan mij vertellen wanneer het opgelost wordt. We worden van het “kastje naar de muur” gestuurd. Dus bedenk je 2x voordat aangeeft wel zo een paal bij je huis te willen hebben!! Die bij ons mag gratis ophalen.
Even uitzoeken wie een E-car rijdt. En zet het inkomen er tegen af> En wat zien we dan?
Meningen verschillen. Het rijbereik van electrische auto’s is al snel zo’n 350 km met uitschieters tot 1000.
Nauwelijks verschil dus met benzine.
De meesten zullen thuis laden en/of bij het werk, school of supermarkt.
Het aantal laadpalen heeft mijns inziens geen invloed op het aantal auto’s binnen de singels.
Waarom moet de gewone brandstof-rijder betalen voor zijn vloeistof en is het laden aan palen gratis?
Volgens mij is het niet mogelijk om zomaar de stekker van je electrische auto in een willekeurig oplader te steken.
Hier wellicht meer informatie: https://www.anwb.nl/auto/elektrisch-rijden/wat-kost-het-opladen-van-een-elektrische-auto
Laatste alinea even goed lezen
Welke bedoel je?