In september 2020 werd op de Nieuwe Markt een ‘blauwe slang’ (kunstwerk van de Belgische kunstenaar Ief Spincemaille) neergelegd. Dit langwerpige element diende als spelaanleiding voor jeugd om zich te vermaken.
Het dikke blauwe touw moest de jeugd uitdagen om hier op een creatieve manier mee te spelen. En dat lukte. Ondanks dat het dikke touw aan de ketting lag, wist de jeugd de grote verdwijntruc toe te passen en hem te verstoppen.
Nadat het touw op het Sint Raphaëlpad werd teruggevonden maakte een korte comeback. Maar was daarna ook snel weer weg. Het kunstwerk kreeg een plekje in het Stadhuis van Weert. Maar daarvoor was het oorspronkelijk niet bedoeld en dus leverde dat politieke vragen op. DUS Weert vroeg zich af of het touw een nieuwe bestemming zou krijgen, of dat het in het Stadhuis blijft liggen.
Helaas voor de spelende jeugd op straat, het blauwe touw blijft in het gemeentehuis liggen, zo staat in een antwoordbrief aan DUS Weert. Het touw heeft éen jaar buiten gelegen en werd op die locatie niet gebruikt. Het touw was na één jaar kapot, vies en er waren klachten over hygiëne.
Het touw is daarna gerepareerd en schoongemaakt. In overleg is het vervolgens in de hal van het gemeentehuis geplaatst.
Kunnen de ambtenaren zich vermaken als ze eens niets te doen hebben.
Hahaha! Was dat kunst?
Ik dacht écht dat dat iets van rioleringswerkzaamheden was ofzo. ^^
En stug volhouden dat dat een kunstwerk is. Zal wel een kwestie van oprekken van het begrip kunst zijn.
Het is een kunstwerk…
Even flauw: een kunstwerk is een werk van een kunstenaar. Aan die eisen moet het voldoen om een ‘kunstwerk’ te mogen heten.
Of het mooi is, dat is een andere vraag. 🙂
En iedereen mag zich gewoon een kunstenaar noemen.
En van dat soort lopen er vele rond.