Nederweert – Deze week werden in Gorinchem tijdens Bakkersvak/IJsvak de ijswedstrijden georganiseerd. Steff Janssen van IJssalon Florence in Nederweert won hier de tweede plaats in de categorie De Gouden IJscreatie.
In zes minuten tijd maakte Steff vier identieke ijscreaties waarin onder andere de wedstrijdsmaak stracciatella verwerkt was. De creatie van IJssalon Florence heet: Mirzano.
Over Mirzano
In een mooie stoere betonlook kom lagen drie bollen ijs, de wedstrijdsmaak stracciatella daarna toffee karamel en lambertusijs op een bodempje van een heerlijke chocolade crumble. Rondom het ijs kwamen kleine mopjes slagroom, frambozen en een frambozen cremeux, crest en een dulce de leche karamelaus en als afwerking een chocoladewerk.
Genomineerd voor IJssalon van het jaar 2023
Doordat Steff in de top drie is geëindigd is hij samen met nog vijf andere ijssalons genomineerd voor de titel IJssalon van het jaar 2023. In de komende maanden worden deze ijssalons onder meer bezocht door een mystery guest en onderworpen aan een hygiënecheck. De winnaar van de titel ijssalon van het jaar wordt begin juni bekend gemaakt.
IJssalon Florence heeft deze titel al vier keer gewonnen. Het is een topprestatie om steeds zo uitstekend te scoren tijdens de ijswedstrijden. Vanaf 8 maart is de eerder genoemde ijscreatie verkrijgbaar bij IJssalon Florence in Nederweert.