De bevoorrading van de Albert Heijn-winkels in onze regio is rap gegaan. Nadat de werkzaamheden in de verschillende distributiecentra van Albert Heijn weer zijn opgestart, zijn de leveringen snel op gang gekomen.
Ducleaux Frijters, supermarktmanager van Albert Heijn Heerschap Leuken: “We werden meerdere keren per dag door Albert Heijn op de hoogte gehouden. Eerst over de stakingen en vervolgens over de opstart van de leveringen. We kregen overzichten met verwachte leveringsaantallen na hervatting van de werkzaamheden. De eerste grote vrachten zijn inmiddels verwerkt.”
Albert Heijn Heerschap krijgt het merendeel van de leveringen vanuit distributiecentrum Tilburg. Tot afgelopen dinsdag kregen de Albert Heijn Heerschap-winkels alles uitgeleverd. Daarna begon het te nijpen. Tot gisterennacht het verlossende nieuws kwam dat de stakingen voorbij zijn.
Ducleaux Frijters: “Ik ben echt trots op onze medewerkers, we hebben samen in no time de schappen weer gevuld. Gelukkig kunnen onze klanten weer goed boodschappen doen!”
Het “Grote Geld” regeert…dat was, dat is én zal altijd zo blijven..!!!!!
(Maak je maar geen zorgen)
Daar wil ik toch even doorheen prikken. De stakingen om loonsverhoging betekent uiteindelijk dat de prijzen weer omhoog gaan. Loonkosten worden altijd verdisconteerd in het produkt want Ah neemt nooit genoegen met een kleinere megawinst. Ik gun medewerkers een loonsverhoging maar de huidige eisen die tegenwoordig gesteld worden zijn buitensporig hoog.
Vakbonden menen zich populair te maken door dit soort acties maar leggen uiteindelijk de kosten bij de consument, ook diegenen die de eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen.
Vakbonden zouden bedrijven niet op deze manier moeten gijzelen om hun zinnen door te drijven want het kan zich ook tegen hun keren.
Eens. Exorbitante loonsverhoging speelt inflatie inde kaart. Vakbonden zouden eens na moeten denken over economische gevolgen voor bedrijven. Wat betreft supermarkten die maken woekerwinsten door oncontroleerbare prijsopdrijving, klopt helemaal helaas, maar de politiek kan ingrijpen door hogere winstbelasting en inderdaad ‘kan’.
Nu worden de lage inkomens, de uitkeringsgerechtigden, de aow-ers extra hard getroffen.
De laatste 2 groepen zijn overigens niet interessant voor vakbonden.
Je zou maar door een loonsverhoging moeten inboeten op huur en zorgtoeslag, schiet lekker op toch.
Wie let op de kleintjes , AH ook niet in ieder geval en de leiders van het gave, rijke Nederland ook niet tenminste heb ik daar geen actieve herinnering meer aan.
Helemaal mee eens. Hogere winstbelasting, hogere kapitaalbelasting, lagere belasting op arbeid.
Gelukkig heb jij het niet voor het zeggen. Ben blij met mijn kapitaalbelasting
Waarom kom je nu met dat argument? Wat denk je van al die klimaat en stikstofmaatregelen die het kabinet het bedrijfsleven op legt? Denk je dat dat niet bij de consument terecht komt?
– De afspraken in het landbouwakkoord met de ‘keten’ betekend keihard dat de prijzen van voedsel omhoog zullen gaan omdat er anders geen verdienmodel meer is voor boeren
-Alle afspraken en maatregelen rond klimaat. Dit gaan pas echt de prijzen enorm opdrijven. De gasprijzen voor bedrijven gaan enorm omhoog en ook elektriciteitscentrales moeten 2030 Co2 neutraal zijn. Energie is de basis waarom de productie van bedrijven draait.
Niet afwimpelen op de laagst betaalden die de zwaarste prijs zullen gaan betalen voor dit desastreuze beleid.
“Nu net dit argument” omdat specifiek het artikel hier aanleiding toe geeft
De consument staat altijd achter in de rij, de laagstbetaalden daar nog achter.
Dat alle maatregelen mbt klimaat en daaromheen iedereen treft klopt, maar dan ook iedereen. Onze regering, dan met name d66, is het spoor bijster en dramt, ramt maar door in twijfelachtige maatregelen ten koste van alles en iedereen.
Inderdaad ook bedrijven zullen dit effect gaan voelen, boeten echter niet in op winst maar berekenen door.
Lees eens over de stijgende megawinsten, zelfs in slechte tijden
De laatste tijd is het begrip ” graai-inflatie” actueel, lees er eens over de kranten staan er bol van .
Overigens wimpel ik niet af, geenzins.
Maar ik heb ook geen roze bril op en schrijf wat ik wil.
Neemt niet weg dat u ook in de gelegenheid is om een reactie op een artikel te schrijven ipv een reactien op een persoon.
Jantje, als een partij als d66 nu eens met beide benen op de grond bleef staan, als arrogante wijsneusen als jetten en kaag niet zo onverbiddelijk, niets ontziend beleid voerden, als d66 open stond voor betaalbare methodes, inpasbare plannen hun stugheid lieten varen, als de overige regeringspartijen nu eens opstonden en Nee zouden zeggen tegen d66, ja dan ……
Maar volgens mij begrijp je helemaal niet wat Teejoo zegt en ontgaat jou de kern van zijn reactie.
De aandeelhouders nemen geen genoegen met een kleine winst, daar zit de crux. Werknemers hebben het volste recht om te staken. Hun beurzen, onze beurzen, de beurzen van de ‘gewone’ werkende mens, pensioengerechtigden, scholieren, kortom het gros van de Nederlanders worden leger door inflatie die door werkgevers niet gecompenseerd wordt. Het grootkapitaal pot geld massaal op. Die vinden het trouwens prima dat dit als een conflict tussen werkgevers en werknemers geschetst wordt.
Gelukkig maar .