Op 1 juni werd een belangrijke mijlpaal bereikt in de inspanningen van Weert om duurzaam geproduceerde stroom te leveren aan de gemeenschap. Op deze dag werd de aanneemovereenkomst van Zon Weert BV, een samenwerking tussen WeertEnergie en Kieszon uit Rosmalen, ondertekend. Het bestuur van WeertEnergie en vertegenwoordigers van Kieszon kwamen bijeen om de overeenkomst te bezegelen.
Aan de tafel zaten Henk Lambrichts, bestuurslid van WeertEnergie, Kees de Korver, voorzitter van het bestuur van WeertEnergie, Ton Kroef van Kieszon en Jan Scholts, penningmeester van WeertEnergie. Deze belangrijke stap markeert de voortdurende inzet van Weert om duurzame energieopwekking te bevorderen.
Vermogen
Het project van Kieszon omvat de bouw van een zonnepark met een vermogen van ruim 5,5 MW en een verwachte jaarlijkse opbrengst van ongeveer 5.000 MWh. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van zo’n 1.600 huishoudens in Weert per jaar. Met de realisatie van dit zonnepark in Weert komt de stad weer een stap dichter bij het bereiken van haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.
Start werkzaamheden
De werkzaamheden voor het zonnepark zullen op 5 juni 2023 van start gaan. Van de Kruijs zal verantwoordelijk zijn voor de ontsluiting van het terrein en de aanleg van de verhardingen. Vervolgens zullen het hekwerk, de alarm- en bewakingsinstallatie worden geïnstalleerd, zodat Kieszon vanaf 1 augustus tot eind oktober 2023 daadwerkelijk aan de realisatie van het zonnepark kan beginnen.
Verbinding via windpark
Tegelijkertijd zal er ook een verbinding met het elektriciteitsnet worden gemaakt via het windpark naast de A2. Deze geïntegreerde aanpak stelt Weert in staat om zowel zonne- als windenergie te benutten, waardoor de stad haar duurzame energiedoelstellingen verder kan verwezenlijken.
Met het succesvolle partnerschap tussen WeertEnergie en Kieszon en de aankomende bouw van het zonnepark, wordt Weert een nog groenere en duurzamere gemeente, waarin steeds meer huishoudens profiteren van schone energie uit hernieuwbare bronnen.
Zonneweides wat een verspilling van grond! Kampershoek 2.0 waar duizenden m2 distributiecentra die weinig toegevoegde waarde hebben voor de regionale economie en werkgelegenheid en tevens een zware belasting extra is voor het milieu door al het extra vrachtverkeer. Gooi daar de daken vol met panelen dan hebben die dozen nog enig toegevoegde waarde en word de schaarse grond niet verspilt.
Ik snap de commotie niet. Zoals gezegd, dit ligt al meer dan vijftig jaar braak. Wie gaat er betalen voor het opruimen van alle autobanden op deze zogenaamd schaarse grond? Blijkbaar heeft nog niemand ooit de moeite genomen. Het zijn vaak grondeigenaren zelf die met dit soort initiatieven komen. Ik ben het er helemaal mee eens dat we geen goede landbouw- of weidegrond moeten opofferen voor zonneweides. Maar gronden die niet gebruikt worden, arme gronden of rafelrandjes die voor een boer niet rendabel zijn, laten we ze op deze manier nuttig maken!
heel verstandig om deze zonneweide/park te verbinden met het windpark.
Dat geeft een betere kans op 24/7 stroom
Stop nu eens ermee om zo iets afzichtelijks een park te noemen.
Het is op dit moment nog een vuilnisbelt. Mooi hè?
Je mag van mij ook een echt park van die vuilnisbelt maken. Rare logica, die van jou.
Je bedoelt: Maak er dan maar een zonnepanelenbelt van? Dat is nog lelijker. Vreemde logica heb je. Je zou van een vuilnisbelt ook heide of bos kunnen maken. Ga maar kijken bij de Maarheezehuttendijk.
Er zijn ook veel mensen die de IJzeren Man nog steeds een bos noemen maar daar heeft het gemeente ook een park van gemaakt.