Op donderdag 21 september houdt een adviseur Energietransitie van de gemeente Weert een praatje over het winterklaar maken van je woning. Met hele kleine aanpassingen kun je namelijk dit stookseizoen al veel energie besparen. En als je dat doet kun je meteen kijken hoe het zit met jouw ventilatie. De adviseur vertelt hoe je slim kunt besparen en ventileren zonder warmteverlies of grote verbouwingen. Welke mogelijkheden zijn er tegen lage kosten en minimale inspanning?
De winter staat voor de deur en we stoken soms letterlijk voor de mussen. Door kieren en gaten in de woning gaat ongemerkt veel warmte verloren. Door deze kieren te dichten houd je al een groot deel van de warmte binnen. Minimale kosten en maximale opbrengst! Als je hiermee, of met grotere isolatiemaatregelen aan de slag gaat, moet je ook zorgen voor goede ventilatie. We brengen een groot deel van de dag door in ons huis. Om gezondheidsklachten te voorkomen is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in huis is om vocht en schimmelvorming tegen te gaan. Bereid je voor op de winter, bespaar energie en zorg voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.
Wil jij ook weten hoe je dit gemakkelijk zelf kunt doen? Kom naar het Praatje. Dit begint om 19.30 uur en vindt plaats in de Warm Wonen Winkel aan Meikoel 3 in de binnenstad van Weert. Het is gratis. Graag aanmelden via www.warmwoneninweert.nl.
Het lijkt alsof men aan de lopende band op zoek is naar een bestaansrecht voor de warm wonen winkel.
Want als dit artikel online gedeeld kan worden dan kunnen allerlei tips omtrent warm wonen, isolatie, warmteverlies en ventilatie ook online gedeeld worden. Daar is het bereik gegarandeerd groter. Online kan je informatie 24/7 opvragen. Nu moet je maar net tijd hebben (of willen vrijmaken) om beter geinformeerd te worden over dit onderwerp.
Tevens kan men de winkel dan sluiten. Die hoeft dan niet meer verlicht of verwarmd te worden.
Dus wat is precies de hoofdbedoeling en wat de bijbedoeling? Bestaansrecht proberen te vinden voor de warmwonenwinkel, of de burger informeren?
Er zijn nog steeds mensen die weinig kaas hebben gegeten van deze onderwerpen en online de bomen door het bos niet zien en dan graag persoonlijk hierover door iemand geïnformeerd willen worden. Blijkt wel uit het succes van aanmeldingen voor de warmtepomp info avond.
Dat worden er steeds minder. Een fysieke winkel voor een handjevol digibeten?
Als de gemeente een nieuwsbrief start over deze onderwerpen dan kan de winkel dicht en kan het personeel wat eerder de info avonden verzorgde fijn de digibeten helpen bij hun online zoektocht.
Want wat is nu precies het doel van de gemeente met betrekking tot deze onderwerpen? Als er meerdere doelen zijn dan hou maar op, want dan moet ambtelijke aandacht verdeeld worden over meerdere onderwerpen. En dat is helaas teveel gevraagd. De burger helpen/informeren op een zo breed en toegankelijk mogelijke manier zou altijd het hoogste doel van een gemeente moeten zijn…
En een 24/7 te raadplegen bron online is toch echt toegankelijker voor een grotere groep dan een info-avond op een fysieke locatie.