Tijdens een recente commissievergadering in het stadhuis van Weert werd aandacht gevraagd voor de fout geplaatste fietsen in de omgeving van het Stationsplein.
DUS Weert bracht dit onderwerp ter sprake tijdens de rondvraag, waarbij ze benadrukten dat er dagelijks fietsen verkeerd worden gestald in het gebied. De partij drong aan op een versnelde aanpak van dit probleem, met specifieke aandacht voor fietsen die naast de ingang van het station worden geplaatst en recht onder het bord met de tekst “verboden te stallen.”
Update handhavingsproces
Eerder dit jaar in maart werd een handhavingsactie gehouden bij het NS-station, waarbij alle fietsen die buiten de daarvoor bestemde vakken stonden, werden verwijderd. Deze actie bracht aan het licht dat het handhavingsproces een update vereiste. De gemeente Weert heeft het proces sindsdien herzien en heeft in de afgelopen maanden waarschuwingsacties uitgevoerd op 13 september, 26 september en 13 oktober.
Fietsen worden verwijderd
Voor wat betreft de fietsen die aan de zijkant van de ingang van het station worden geplaatst, zijn deze enige tijd voorzien van waarschuwingslabels. In de volgende ronde van handhaving zullen deze fietsen worden verwijderd. Fietswrakken worden deze week verwijderd, terwijl fietsen die al geruime tijd in de stalling staan, op 30 november zullen worden weggehaald.
goed zo een dag geen fietsen en nu staat het weer vol
De overheid is goed in het maken van beleidsregels.
De overheid is goed in het plaatsen van gebodsbord en verbodsborden.
Echter de overheid snapt al 100 jaar niet dat niet iedereen zich houdt aan regels.
Omdat dat een blinde vlek is, kunnen ze niet verzinnen dat er regelmatig tot continu gehandhaafd moet worden.
Ik ben bang dat dit de komende 100 jaar zo blijft
Het is daar op de Paralelweg-stalling al jarenlang een grote rotzooi, gesloopt/onbruikbaar/gedemonteerd, alles kun je er vinden en zien maar een keer rigoreus opruimen zou wonderen doen.
Waarom eerst een waarschuwingslabel. Er staat toch al duidelijk aangegeven dat er geen fietsen mogen staan. Allemaal dubbel werk. Als je er toch bent voor een label te hangen kun je beter de fiets meteen meenemen. Geen wonder dat handhaving het zo druk heeft. Dit zit bij mij in de categorie werk hebben en werk houden. Als ik mijn auto verkeerd parkeer krijg ik toch ook niet eerst een waarschuwing. Zet ik hem op een plek met een wegsleepregeling is ie ook meteen weg, zonder waarschuwing. Het lijkt me zelfs ruiken naar discrimineren. Auto geen waarschuwing bij verkeerd parkeren fietsers en brommers wel. Wat mij betreft snel stoppen met het waarschuwen en handhaven. De boa die dit moet doen betaalt zichzelf in de loop van de tijd terug omdat de fietsen opgehaald, gestalt en weer uitgeven moeten worden als de eigenaar zich meld. Bij harde handhaving staan er binnen een mum van tijd geen fietsen meer verkeerd en zijner dus ook geen extra kosten voor de gemeente. Ik ga er trouwens vanuit dat als de fiets opgehaald wordt de kosten van transport boven op de gewone bekeuring komen.
En dan ook maar weer eens naar de basischool op Leuken, daar parkeren de papa’s en mama’s ook niet zoals het afgesproken is,……ook al 25 jaar
Dit probleem is er al meer dan 25 jaar.!!!
En dat is; omdat er niet gehandhaafd wordt..!!!
Ik weet niet precies hoe of wat (u kunt mij dat waarschijnlijk beter uitleggen, maar helaas reageert u nooit op reacties), maar veel van deze grond rond om het station, Stationsplein, st. Maartenslaan én aan de Parallelweg (ook aan de andere kant, aan de Julianalaan), is niet in eigendom van de gemeente Weert, maar van de NS. De gemeente kan niet zomaar ingrijpend handhaven op andermans (privé)grondgebied. Wel in overleg of in opdracht van de eigenaar, in dit geval de NS.
eindelijk er liggen fietsen al van voor de kermis op een hoop voor de aed is die nodig heb moet je eerst de fietsen aan de kant zetten leggen anders breek je de nek nog voor de aed is bereikt