Aanstaande woensdag 6 maart gaan de deuren bij Huupkens IJs in Weert voor de 83ste keer open. Na de winterstop kunnen de – inmiddels drie (!) – ijsmakers niet wachten om je weer te verwelkomen. Het wordt een seizoen vol heerlijke ambachtelijke ijssmaken, gezelligheid en leuke verrassingen. Wil, Gerty én hun nieuwe vennoot Danitsja vertellen waar zij naar uitkijken het komende ijsseizoen en infomeren je graag over hun speciale openingsacties.
Nieuwe kennis en enthousiasme
Te beginnen met groot nieuws: sinds 1 maart heeft Huupkens IJs nieuwe kennis en enthousiasme in huis: Danitsja Müller, patissier van beroep, wordt nieuwe vennoot bij de Oudste Beste IJssalon van Nederland. Na 35 jaar met heel veel toewijding en plezier te hebben gewerkt in en aan Huupkens IJs hebben Wil en Gerty besloten een nieuwe koers te varen. Gerty: “Op een gegeven moment maak je toch een beetje kenbaar dat je bij Huupkens IJs iets wilt veranderen. Via een kennis van onze kinderen kwamen we toen in contact met Danitsja.”
Danitsja heeft veel ervaring in de patisserie, maar niet zozeer in het ijs, zo vult ze aan: “Ik dacht in eerste instantie: oh, dat is leuk, maar wel héél anders. […] Toen heb ik een afspraak gemaakt met Wil en Gerty en sindsdien ben ik mega enthousiast. Het klikte goed en de zaak is ook gewoon súperleuk!”
Inmiddels is Danitsja begonnen met ijs draaien en dat smaakt – zowel letterlijk als figuurlijk – naar meer. Wat haar zo leuk lijkt aan het vak? “Alles. Je bent aan de achterkant bezig met het maken en creëren van een mooi product en je ziet aan de voorkant hoe dat binnenkomt bij de ontvangers. Dat lijkt me hartstikke leuk.”
Favoriete ijssmaak van Danitsja
Dé vraag die natuurlijk rijst zodra je bij Huupkens IJs binnenstapt is: wat is je favoriete ijssmaak? Danitsja: “Dat is een hele, héle moeilijk vraag, want het hangt ook af van in welke bui je zelf bent. Ik ben wel echt een beetje notengericht. Zo vind ik de Bueno heel lekker, die hebben we gisteren als proef gedraaid. Maar ik vind eigenlijk alles lekker. We hebben net een proefje met citroen op waterbasis gedraaid en die vind ik óók heel lekker, dus dit vind ik een héle moeilijke vraag.”
De vraag waar Danitsja zich het meest op verheugt het komende seizoen is dan weer heel gemakkelijk te beantwoorden. “IJs eten, absoluut!”, zo grapt ze. Maar natuurlijk ziet ze vooral graag andere mensen ijs eten. “Ik verheug me op de leuke mensen hier voor de winkel, de lachende gezichten en het neerzetten van een mooi product. Dat mensen met plezier de deur uitgaan en terugkomen omdat ze zo genoten hebben van de goede hulp en het lekkere ijsje.”
Ook Wil en Gerty kijken uit naar het komende ijsseizoen, waarin ze Danitsja alle kneepjes van het vak zullen leren. Gerty: “Danitsja is zó enthousiast. Dat is ook wat ons meteen aansprak, dat ze zo enthousiast is om het vak te leren en om het zich eigen te maken. Ik vind het heel fijn dat dat er bij haar zo uitspringt – die positieve energie!”
Aanwinst voor Huupkens IJs
Wil en Gerty blijven nauw betrokken bij Huupkens IJs, terwijl ze Danitsja geleidelijk aan het vak van ijsbereiding zullen leren, ondersteund door cursussen, expertise en hun jarenlange ervaring als ijsmeester en gastvrouw. Samen zullen ze zich inzetten om de continuïteit van Huupkens IJs te waarborgen.
Tegelijkertijd staan ze open voor vernieuwing en de verfrissende inzichten van hun nieuwe vennoot. Wil: “Neem je een ijscoupe, dan moet het totaalplaatje bij de eerste hap meteen kloppen en daar is Danitsja gewoon een topaanwinst in.” Gerty vult aan: “Dat is heel fijn. Dat kun je niet iedereen leren, niet iedereen heeft dat in zich. Als iemand daar zoveel ervaring in heeft is dat voor ons ook heel fijn om het niveau hoog te houden en tegelijkertijd onze blik te verruimen voor nieuwe ontwikkelingen.”
Speciale openingsacties
Om dit mooie nieuws voor Huupkens IJs én alle ijsliefhebbers uit Weert en omstreken te vieren zullen Wil, Gerty en Danitsja hun klanten gedurende het seizoen verrassen met diverse te gekke acties. Allereerst krijg je vanaf de opening van Huupkens IJs op woensdag 6 maart t/m zondag 10 maart:
- Bij aankoop van twee bollen ijs de derde bol gratis
- Bij aankoop van een kinderijsje een dipje gratis
Als kers op de ijstaart geldt gedurende de rest van de maand maart de speciale aanbieding: de derde bol ijs voor slechts € 0,50 cent. Wil, Gerty, Danitsja en hun team nodigen je uit om samen met hen de start van het ijsseizoen te vieren en kijken ernaar uit je te verwelkomen tijdens de feestelijke opening aanstaande woensdag 6 maart.
Alles behalve de basissmaken (vanille, aarbei, chocolade) smaakt chemisch zoet.
Bacio doet dat een stuk beter.
oh je hebt ze allemaal al geproefd?
Oeh, tijd voor ijsje. 🙂
Bloedsinasapoel ijs it is!
Ik ben al jaren liefhebber van Bacio. Daar waar ze nog alles wat aan het schepje teveel hangt in het bakje of op het hoorntje doen. Bij Huupkens zijn het nog steeds de afgestreken bolletjes maar hopelijk komt het met de nieuwe kennis en enthousiasme ooit nog eens goed.
Man, heb jij nu altijd iets op te merken? Kunnen anderen wel iets goed doen?
Lees je eigen reacties er maar eens op na gedurende de jaren. De pot doet een poging de ketel te verwijten……..!!!!!!!
Je bent altijd vrij om mijn opmerkingen niet te lezen of blokkeer mij, simpel toch tenzij dit te ingewikkeld is voor jou. Jouw keuze !?
Ik wens jou wat meer liefde in je leven 😉
En lekkere ijsjes natuurlijk.
Ik dacht dat mijn reacties door de jaren altijd eerlijk waren zonder te kwetsen. En verwijten doe ik niemand.
Blokkeren dat is het laatste wat ik zal doen.
En wat mijn ontwikkeling betreft, daar kunnen er veel niet tegen op.