Eerste paal derde editie Bosseve vör Paol

Uitgaan Reageer 3 min. leestijd

Vrijdagavond 7 juni werd de eerste ‘paol’ in de grond gezet voor Bosseve vör Paol. In het weekend van 9, 10 en 11 augustus zal namelijk de derde editie van het evenement op het Vrakkerplein plaatsvinden. Tijdens deze editie wordt geld ingezameld voor PSW Weert, locatie Maaslandlaan.

Niet alleen tijdens Bosseve vör Paol wordt geld ingezameld voor PSW, ook in aanloop naar het weekend van 9, 10 en 11 augustus kan er geld gedoneerd worden. Zo zal bakker Vries in de maand juli per verkocht ‘Brood van de Maand’ € 1,- doneren aan PSW.

Programma

Vrijdag

Op 9 augustus zal op het Vrakkerplein een pre-party plaatsvinden voor jong en oud met optredens van onder andere DJ Francois, Genius, Nindo en Stan Smeets. Zij zullen zorgen voor een avond met de bekendste hits en vetste deuntjes. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.

Zaterdag

Op zaterdagavond 10 augustus om 18.30 uur barst de strijd los en zullen 20 deelnemers op de palen van elk 2,5 meter hoog gaan zitten. Voor iedere paal is een geldbedrag gedoneerd door diverse bedrijven en dat komt ten goede aan PSW. De paalzitter die het langste blijft zitten is de winnaar ‘vör Paol’ en wint een rondvlucht over Weert tijdens Weert Kermis.

Tijdens deze avond kunnen de paalzitters en bezoekers op het Vrakkerplein genieten van een optreden van Guarantee én van straattheater.

Zondag

Op zondagochtend zullen de deelnemers getrakteerd worden op ochtendgymnastiek, zodat de spieren weer goed losgemaakt worden. Ook is er dit jaar weer een Heilige Mis in de openlucht. Deze mis wordt opgeluisterd door Mieke Crins en Petra Jacobs.

In de middag is er volop entertainment met straattheater, woodcarving (kunst met een kettingzaag) en kan er met de windbuks van schutterij Sint Oda geschoten worden. Op het Vrakkerplein is ook weer een heus kinderdorp ingericht met diverse springkussens en een clown mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Kindereditie

Op zondagmiddag 11 augustus om 12.30 uur gaan 10 kinderen uit groep 8 in totaal 6 uur paalzitten. De inschrijving is inmiddels geopend en er zijn nog een paar palen beschikbaar. Zit jij in groep 8 en ben je minimaal 11 jaar? Geef je dan op via deze link.

De winnaar mag samen met de winnaar van de 24-uurs editie een rondvlucht maken over Weert.

Finale

Zondagavond om 18.30 uur is de grote finale en zal bekend worden gemaakt wie de winnaars van deze editie zijn. Zij ontvangen naast eeuwige roem ook een rondvlucht boven Weert. Het uiteindelijk opgehaalde bedrag voor PSW Weert zal dan ook bekend worden gemaakt. 

Meer informatie over het evenement kun je vinden via de bijbehorende Facebook-pagina.

Deel dit bericht
Geef reactie