Gerenoveerde brug over voedingskanaal Nederweert vernield

Algemeen Reageer 1 min. leestijd
Ingestuurde foto

Nederweert – Vandalen lijken het gemunt te hebben op de gerenoveerde fiets- en wandelbrug over het voedingskanaal bij Hulsen in Nederweert. Onlangs werden de gevarenborden al kapotgemaakt en in het water gegooid, en dit keer zijn zelfs de relingen van de brug gesloopt.

“Ze hebben er veel werk aan gehad om de vele schroeven te verwijderen”, aldus een medewerker van het bedrijf dat bezig is met de opruimwerkzaamheden. Hij spreekt van een grote schande. “Levensgevaarlijk is het: als je nu niet goed oplet lig je in het water.”

In 2020 werden de houten leuningen en het vloerdek van de brug vervangen door kunststof delen. Die zijn nu door vandalen verwijderd en in het voedingskanaal gegooid. Hiervoor hebben de vandalen minimaal 50 bouten los moeten draaien. Ook heeft de bebording rondom de brug het wederom moeten ontgelden.

Buurtbewoners zijn ontsteld over de vernielingen aan en om de brug. Ze vragen getuigen zich te melden om hier een einde aan te maken en zo de veiligheid van wandelaars en fietsers te waarborgen.

Deel dit bericht
Geef reactie