Extra geld nodig voor afronding herinrichting wijk Moesel

Politiek 2 reacties 2 min. leestijd

Momenteel wordt in de wijk Moesel een herinrichting uitgevoerd, maar om het project succesvol te kunnen afronden, blijkt er extra geld nodig te zijn. Er is een tekort van ruim 1,7 miljoen euro.

Het project richt zich op het verbeteren van de infrastructuur en leefbaarheid van de wijk door grootschalige rioolvervanging en herinrichting van de openbare ruimte. Dit omvat onder andere de aanleg van een gescheiden rioolstelsel, afkoppeling van hemelwater, vergroening van de wijk en het bevorderen van verkeersveiligheid door woonstraten in te richten als 30 km/u zones.

Eerdere budgetverhogingen

De gemeenteraad had aanvankelijk een totaalbudget van €11.641.000 beschikbaar gesteld voor het project, verdeeld over verschillende fases. In 2019 werd het Gemeentelijk Rioleringsplan 2017-2021 geactualiseerd en een budget van €4.345.000 vastgesteld. Dit werd in 2021 verhoogd met €3.820.000 en in 2022 nogmaals met €2.510.000. Vanwege prijsontwikkelingen werd in 2023 het budget aangevuld met €966.000.

Oorzaken tekort

Ondanks deze aanvullende middelen is er opnieuw een tekort van €1.778.807 ontstaan. Dit tekort is het gevolg van een combinatie van onvoorziene risico’s, verhoogde complexiteit door grootschalige aanpassingen, hogere ambities voor groenvoorziening, extreem weer, en aanpassingen aan het vastgestelde ontwerp.

Onvoorziene werkzaamheden, zoals het tijdelijke asfalt en aanpassingen aan kabels en leidingen, hebben bijgedragen aan de kostenstijging. Daarnaast waren er extra kosten door extreem nat weer en de noodzaak om de wegbreedte aan te passen van 5 meter naar 5,4 meter, zoals voorgesteld door de verkeerskundige.

Gemeenteraad beslist

Na de zomervakantie wordt er een raadsvoorstel opgesteld dat geagendeerd wordt voor de vergadering van de gemeenteraad op 30 oktober 2024. Tijdens deze bijeenkomst zal de noodzaak van de extra financiering worden besproken, zodat de herinrichting van de wijk Moesel volgens plan kan worden afgerond.

Deel dit bericht
2 reacties