Weerter inbreng bij nieuwe bioscoopfilm van Dylan Haegens

Human interest Reageer 4 min. leestijd

Vorige week ging de film ‘Superkrachten voor je Hoofd’ in première. Aan deze film zit een Weerter tintje; Charlie Wijen speelde een klein rolletje, Quinty Hansen was figurant en Maud van Erp werkte mee als productie-coördinator. De film is een productie van Dylan Haegens, die zijn carrière begon op YouTube.

Naar voren geschoven

Maud van Erp vervulde de taak van productie-coördinator. “Ik was verantwoordelijk voor alle voertuigen in de film. Dus auto’s, fietsen en steps in dit geval. Daarnaast heb ik ook een deel van de casting voor mijn rekening genomen. Vandaar dat ik Charlie en Quinty naar voren heb geschoven voor een rolletje in de film.”

Rolletjes

Charlie Wijen kende Maud van de Bonte Avonden van de Vêrkusköp. Daar deden zij samen een aantal jaren de productie. In de film is hij te zien in een humoristische scène. “Ergens bij een ontsnappingsscène die in de film zit. Daar heb ik een hele leuke rol in.”

Quinty speelde een figurantenrol op de Comic Con, een evenement waar onder andere film, strips, games en series centraal staan. “Ik heb één draaidag gehad; van ’s middags tot ’s avonds. Ik vond het echt superleuk om te doen. Zeker voor herhaling vatbaar.”

De oplettende kijker zal ook Maud nog even in de film voorbij zien komen. “We hadden een actrice die helaas niet meer kon. Ik heb stad en land afgebeld en toen zei Dylan: wil je het niet zelf doen? En toen dacht ik: waarom niet!”, aldus Maud.

Verhaal

De film draait om Lev. Hij is megafan van superheld Healix (gespeeld door Jeroen Spitzenberger) die Snotman (Dylan Haegens) op de meest spectaculaire manieren verslaat. In Levs dromen en als hij gamet kan hij alles. In het dagelijkse leven is dat anders: omdat hij lastig kan lopen is hij erg onzeker. Zijn ouders voeden Lev erg beschermend op, maar als zijn oma langskomt verandert Levs leven drastisch.

Cast

Naast Jeroen Spitzenberger en Dylan Haegens doen ook onder andere Elise Schaap (moeder van Lev), Bas Hoeflaak (vader), Joke Tjalsma (oma) en Willie Wartaal mee aan de film. De hoofdrol wordt vertolkt door Finn Vogels. Dylan Haegens speelt niet alleen de rol van Snotman, hij is ook de regisseur van ‘Superkrachten voor je Hoofd’.

Dylan

Aanvankelijk was hij Youtuber maar tegenwoordig houdt Haegens zich ook bezig met het maken van speelfilms. In 2018 was zijn eerste film ‘De Film van Dylan Haegens’ te zien in de Nederlandse bioscopen. ‘Superkrachten voor je Hoofd’ is zijn tweede grote productie. De film is momenteel te zien in de Nederlandse bioscopen, waaronder Gotcha! Cinema in Weert.

In deze video spreken we met Quinty, Charlie en Maud. We hebben het over hun inbreng in de film en laten je verschillende scènes uit ‘Superkrachten voor je Hoofd’ zien.

Bekijk de video: https://youtu.be/XdLPJKraZNk

Deel dit bericht
Geef reactie