Detacheringsbureau Evoke uit Weert viert 20-jarig jubileum

Spotlight Reageer 5 min. leestijd

Evoke viert met trots zijn 20-jarig bestaan. Ooit gestart met één kantoor in Weert is het bureau uitgegroeid tot een succesvolle detacheerder met vestigingen in Nederland, Duitsland en België. CEO Mark Verhaegh blikt terug en kijkt vooruit. “Als je iets écht wil, kan bijna alles.” 

20 jaar Evoke. Dat resulteert in 7 vestigingen in 3 landen, 70 interne collega’s en 500 gedetacheerden. Cijfers die indruk maken. “Het is de uitdaging om het als bedrijf jaar na jaar vol te houden en iedere keer jezelf te verbeteren. We willen met alle collega’s onze slagkracht en scherpte erin houden”, vertelt CEO Mark Verhaegh.  

Langdurige relaties 

In de arbeidsbemiddeling zijn er veel bureaus die komen en gaan. Te midden van deze golfbewegingen vaart Evoke al jaren een stabiele en eigen koers. De een noemt dat misschien eigenwijs, de ander kenmerkt het als goed voorbereid vanuit een lange termijnvisie. CoupleIT, de interne kandidatendatabase van Evoke, is daar een typerend voorbeeld van.

“Bestaande oplossingen in de markt voldeden niet aan onze wensen. Daarom dachten we: ‘dan kunnen we beter iets laten ontwikkelen wat precies aansluit bij onze werkwijze en filosofie’. Het spreekt ook boekdelen dat we CoupleIT nog steeds met dezelfde developers doorontwikkelen. Bij Evoke geloven we in duurzame langdurige relaties.” 

Duurzaamheid 

Met duurzaamheid wijst Verhaegh op een andere belangrijke pijler achter de succesformule van Evoke. Niet voor niets staat Evoke bekend als het groenste detacheringsbureau van Nederland. Deze belofte zie je terug in grote dingen (het volledig elektrische wagenpark) én de kleine details (Beevoke-honing geproduceerd vanuit bijenkasten op het dak van de vestiging in Breda).

“Ik vind dat we met onze maatschappij de gezamenlijke taak hebben om onze wereld goed door te geven aan volgende generaties. Wat wij met Evoke doen, is eigenlijk het minimale wat ieder bedrijf zou moeten doen. Zo houden we het ecosysteem gezond.” 

Ecosysteem

Het woord ecosysteem is gevallen. Daarmee doelt Verhaegh niet alleen op de duurzaamheidsgedachte, maar beschrijft hij ook het interne werkklimaat bij Evoke. De CEO geniet als hij ’s ochtends binnenstapt en het pand vol zit met ambitieuze mensen die graag met elkaar samenwerken. Die doen wat ze leuk vinden én waar ze energie van krijgen.

“Dit is voor mij een grote drijfveer. Wellicht dat mensen dat niet altijd waarnemen, maar ik haal er enorm veel voldoening uit. We creëren hier een ecosysteem waarin mensen graag naar hun werk komen, de juiste dingen doen en een beetje naar elkaar omkijken. Evoke improves lives by improving careers.” 

Evoketeers

Die interne collega’s noemen ze bij Evoke ‘Evoketeers’. Ondertussen zijn er daar al meer dan 70 van verdeeld over kantoren in Duisburg, Antwerpen, Breda, Utrecht, Maastricht en Weert. Evoketeers zijn een bepaald type mensen die denken in kansen en mogelijkheden. “Hetzijn doeners. Niet lullen, maar het gewoon waarmaken. Gaat het niet linksom, dan rechtsom. Desnoods dwars door die dichte deur. Als je iets écht wil, kan bijna alles.” 

Ontwikkeling

Mark had 20 jaar geleden nooit verwacht dat hij anno 2024 aan het roer zou staan van een internationaal opererend detacheringsbureau. Hij gelooft erin dat je door hard werken, goede voorbereiding en continu blijven leren nog succesvoller kunt worden.

“Wanneer je iets heel erg leuk vindt, dan moet je daar tijd en energie in stoppen. En dan kun je geweldige dingen bereiken. Ik vind autoracen geweldig, hoewel ik absoluut geen natuurtalent zoals Max Verstappen ben. Maar als je iets consequent en met discipline doet, kun je er beter in worden. Dit geldt ook voor onze interne processen en werkwijzen.” 

Over 5 jaar 

Evoke is financieel kerngezond en blijft uitermate ambitieus. Zo is aan de hand van de ‘Scale Up-filosofie’ van Verne Harnish een groeitraject in gang gezet. Binnen Evoke richt een special Scale Up-team zich op projecten om ervoor te zorgen dat Evoke in 2033 de Leading Career Coach in Nederland, België en Duitsland is.

“Over 5 jaar hoop ik dat ons interne ecosysteem verder is doorgegroeid en in staat is om nog zelfstandiger te opereren zodat ik meer zou kunnen loslaten. Daarnaast heeft Evoke, denk ik, in Nederland drie nieuwe vestigingen geopend, hebben we een eigen kantoor in Antwerpen en een tweede vestiging in Duitsland.”

Deel dit bericht
Geef reactie