Na zonneschijn komt regen

Informatie Reageer 1 min. leestijd
Foto via Unsplash

Al twee dagen op rij waarschuwt het KNMI voor hitte en benauwdheid. Vanavond komt daar een einde aan, maar volgt direct een nieuwe waarschuwing: voor onweersbuien die gepaard kunnen gaan met zware windstoten, veel regen en hagel.

Tot 18.00 uur vanavond geldt code geel vanwege de warmte. Met temperaturen van tussen de 32 en 34°C en een luchtvochtigheid van rond de 60% is het drukkend warm. Vooral mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen hierdoor klachten krijgen zoals oververhitting en uitdroging; bij zware inspanning kan zelfs iedereen deze klachten ervaren.

Na 18.00 uur koelt het langzaamaan af, maar daarin schuilt direct een volgend gevaar: vanaf 20.00 uur geldt dan ook code geel vanwege de kans op stevige onweersbuien. Deze kunnen gepaard gaan met windstoten van 60 à 70 km/uur, 20 tot 30 mm neerslag en hagel met een doorsnede van circa 2 centimeter. Hierdoor kan plaatselijk niet alleen zeer welkome verkoeling, maar ook overlast ontstaan.

De waarschuwing geldt tot 02.00 uur vannacht. Daarna kleurt de weerkaart weer groen, met temperaturen van rond de 24°C en her en der een buitje.

Deel dit bericht
Geef reactie