Politie schiet op verdachte van steekincident op Nieuwe Markt

112 Bijgewerkt op 15 augustus om 22.35 uur Reageer 2 min. leestijd

Donderdag heeft de politie een verdachte neergeschoten na een steekincident op de Nieuwe Markt in Weert. De verdachte raakte gewond en is met een niet-levensbedreigende schotwond naar het ziekenhuis gebracht.

Het incident begon rond 20.40 uur toen een voorbijganger een surveillerende agent om hulp vroeg. Terwijl de agent ter plekke was, werd de hulpvrager aangesproken en aangevallen door twee mannen. Ondanks pogingen van de agent om in te grijpen, werd de situatie snel gewelddadig. Een van de aanvallers duwde het slachtoffer, terwijl de andere verdachte meerdere keren met een voorwerp op de hulpvrager instak.

Omdat de verdachte niet stopte met het steken, zag de politie zich genoodzaakt te schieten. Hierdoor raakte één verdachte gewond. De andere verdachte wist te ontkomen, en het slachtoffer ging achter hem aan. De politie heeft het slachtoffer inmiddels teruggevonden, maar is nog op zoek naar de voortvluchtige verdachte. Het gaat om een man met een getint uiterlijk en een donker shirt.

De politie roept getuigen op om zich te melden als ze informatie of beelden hebben die van belang kunnen zijn voor het onderzoek. Informatie kan worden doorgegeven via het nummer 0900 – 8844.

Zoals gebruikelijk in dergelijke situaties, zal de Rijksrecherche een onafhankelijk onderzoek instellen naar het gebruik van het dienstwapen door de betrokken agent. De Rijksrecherche opereert onafhankelijk van de politie en voert onderzoeken uit voor het Openbaar Ministerie.

Bekijk een video: https://youtu.be/374uxLXoDyk

1 maand geledendonderdag 15 augustus 2024 21:11

Politie schiet op verdachte

Inmiddels is bekend dat de politie op de verdachte van het steekincident heeft geschoten. Een ambulance is met spoed naar het ziekenhuis vertrokken.

1 maand geledendonderdag 15 augustus 2024 21:17

Politie zoekt tweede verdachte

Politie is nog op zoek naar tweede verdachte, een man met een getint uiterlijk en een donker shirt. Heb je info? Bel 112 of 0900-8844.

1 maand geledendonderdag 15 augustus 2024 21:31

Burgemeester

Burgemeester Vlecken is ter plaatse en laat zich informeren door de politie.

1 maand geledendonderdag 15 augustus 2024 22:34

Bericht bijgewerkt

Het eerste bericht is bijgewerkt met informatie vanuit de politie.

Deel dit bericht
Geef reactie