Volgend weekend kermis in Nederweert en Budschop

Uitgaan Reageer 7 min. leestijd
Archieffoto

Nederweert – Van vrijdag 23 tot en met dinsdag 27 augustus staat Nederweert in het teken van de jaarlijkse kermis. Dat betekent plezier voor jong en oud uit heel Nederweert en omstreken. Tijdens de kermisdagen staan de attracties en kramen opgesteld op de Geenestraat, op het Raadhuisplein en op het Rochusplein in Budschop. De kermisexploitanten en de ondernemers hebben een veelzijdig programma samengesteld.

Programma

Vrijdag 23 augustus

Om vrijdag 23 augustus om 17.00 uur zal de kermis van start gaan en draaien diverse zaken de eerste vijftien minuten gratis. Vanaf 19.30 uur staat John Tana in Nederweert. Hij belooft de boel op zijn kop te zetten met hits als ‘Boursin’, ‘Daan Kom Iech Mer Aon’ en ‘Bla, Bla, Bla’.

Zaterdag 24 augustus

Op zaterdag 24 augustus vindt om 14.00 uur de officiële opening van de kermis plaats bij de Rupsbaan op het Raadhuisplein. Aansluitend worden vrijkaartjes verdeeld. Tussen 15.00 uur en 17.00 uur zijn de Sokkertantes in de Geenestraat aanwezig om de kindjes te voorzien van een geschminkt gezichtje of een glittertattoo. Vanaf 16.00 uur is ook konijntje Bing van de partij en kunnen kleine fans met hem op de foto gaan.

Zondag 25 augustus

Zondag is familiedag in Nederweert. Neem je jouw opa, oma, vader, moeder, broer, zus, vriend of vriendin mee naar de kermis en stuur je je allerleukste, -gekste of -mooiste foto naar de Facebookpagina van Kermis Nederweert dan maak kans op een geweldig kermispakket.

Maandag 26 augustus

Maandagmiddag is het sowieso prijs voor bewoners van Zorgcentrum St. Joseph in Nederweert, want dan deelt een delegatie van het college van B&W en de kermisorganisatie daar gratis oliebollen uit. Ook is vanaf 15.00 uur de oliebollenbon geldig waarmee leerlingen van de Nederweerter basisscholen één gratis oliebol of krentenbol krijgen bij de oliebollenkraam.

Later die dag komt clown Desalles kermis vieren en brengt hij fantastische prijzen mee. Ben jij jonger dan 16 jaar en wil jij kans maken op een van de prijzen uit de kinderloterij? Lever je lot uit het bonnenboekje dan vóór 26 augustus om 18.00 uur in in bij de daarvoor bestemde bus bij de Rupsbaan op het Raadhuisplein. De prijsuitreiking vindt om 18.30 uur plaats bij de botsauto’s op het Rochusplein in Budschop.

Om 20.00 uur worden de winnaars bekendgemaakt van de grote loterij, met een hoofdprijs t.w.v. € 1000,-. Deelname aan deze loterij is mogelijk vanaf 16 jaar. Om een van de prijzen te kunnen winnen, vul je het lot op de kermispagina van het Weekblad van Nederweert in, knip je dit uit en lever je het vóór maandag 19.30 uur in in de bus bij de botsauto’s op het Rochusplein. De prijsuitreiking vindt plaats bij de Rupsbaan op het Raadhuisplein. Alleen mensen die aanwezig zijn, kunnen een prijs winnen. Is de winnaar er niet, dan wordt een nieuw lot getrokken. In de tijd tussen de loterijen amuseert clown Desalles de aanwezigen met zijn leuke grapjes en wonderbaarlijke tovertrucs.

Dinsdag 27 augustus

Op dinsdag 27 augustus vindt voor de negende keer de prikkelarme kermis plaats. Iedereen die normaal gesproken onrustig wordt van flitsende lichten, harde muziek en andere geluiden, is welkom om naar de prikkelarme kermis te komen. De kermisexploitanten zetten zich volop in om iedereen een heerlijke kermismiddag te bezorgen. Van 13.30 uur tot 16.00 uur worden de lampen gedimd, staan de geluidseffecten en muziek uit of zacht en draaien de attracties een stuk langzamer. Medewerkers van de gemeente bieden hulp bij het in- en uitstappen.

Wethouder Carla Dieteren heet om 13.30 uur op het Raadhuisplein iedereen welkom. Ook dit jaar zijn de cliënten van een aantal zorginstellingen en hun begeleiders door de gemeente en kermisexploitanten uitgenodigd als VIP’s. Zij mogen gratis in alle attracties en na de rondgang staat er een versnapering voor hen klaar bij de poffertjessalon. Ieder jaar wordt hiervoor een andere doelgroep uitgekozen. Voor alle andere bezoekers zijn de kosten van de attracties en eventuele versnaperingen voor eigen rekening.

Na afloop van de prikkelarme kermis, tussen 17.00 en 18.30 uur, zijn voor de kinderen de gratis rittenbonnen geldig uit de bonnenboekjes van de basisscholen. Hiermee kan een op de bon vermelde attractie naar keuze éénmaal gratis worden bezocht. Ter afsluiting van de kermis komt om 19.00 uur Boer Harm Nederweert op stelten zetten, met onder meer zijn bekende nummer ‘Brommers Kieken’.

Praktische informatie

De openingstijden van de kermis zijn als volgt:

  • Vrijdag 23 augustus van 17.00 tot 00.00 uur
  • Zaterdag 24 augustus van 14.00 tot 00.00 uur
  • Zondag 25 augustus van 14.00 tot 00.00 uur
  • Maandag 26 augustus van 14.00 tot 00.00 uur
  • Dinsdag 27 augustus van 13.00 tot 23.00 uur (van 13.30 tot 16.00 uur prikkelarm)

Op de kermis in Nederweert en Budschop vind je deze attracties, spelzaken en verkoopzaken:

  • Attracties: Autoscooter, Breakdance, Bungee Trampolines, Draaimolen, Convoy/Circus Race, Dumbo, Heliswing, Move it, Rupsbaan, Star Wars en Tea Cups;
  • Spelzaken: Kamelenrace, Lijntrek, Lucky Cranes, Pusher en Schietsalon;
  • Verkoopzaken: friet/snacks, nacho/curly chips, noten, oliebollenkraam, popcorn, Spaanse churros, suikerspin en visverkoop.

Er zijn diverse gratis parkeerplaatsen in de buurt van de kermisterreinen. In enkele omliggende wegen zijn parkeerverboden van kracht. Ook gelden enkele omleidingsroutes. Het Rochusplein (Budschop), het Raadhuisplein, de Geenestraat tussen de Loverstraat en de Brugstraat, de Kerkstraat tussen de Brugstraat en de toegang Albert Heijn en de Brugstraat van de Geenestraat tot de ingang van de parkeerplaats bij de Albert Heijn zijn tijdens de kermis afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers.

Deel dit bericht
Geef reactie