Gluren bij de buren… in Bree

Historie Reageer 2 min. leestijd

Bree – In het kader van de Cultuurhistorische Zomer organiseert De Aldenborgh, geschied- en oudheidkundige kring Weert, de volgende editie van ‘Gluren bij de buren’ in Bree.

In een tocht van ongeveer 1500 meter, volledig autoluw en toegankelijk voor rollators en scootmobielen, zullen deelnemers een fascinerende wandeling maken door het historische hart van Bree. Dit “gluren-gebeuren” biedt een unieke kans om enkele van de meest iconische locaties in de stad te verkennen.

De route start bij het recent gerestaureerde stadhuis, ooit het St.-Michielcollege, een klooster uit de 17e eeuw. Vervolgens wordt het indrukwekkende interieur van de St.-Michielskerk bezocht, evenals de restanten van het oude refugiehuis van Postel. De wandeling gaat verder naar het stadspark met de oude dekenij, en eindigt bij het nieuwe culturele centrum en de woonzone St.-Michiels-park, die recent zijn ontstaan op de plek van de voormalige technische school.

Na afloop van de wandeling is er volop gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje in een van de vele gezellige gelegenheden rond het Vrijthof, de Markt en de Hoogstraat.

Mis deze kans niet om Bree op een heel nieuwe manier te ontdekken en meer te leren over de rijke geschiedenis en moderne transformatie van deze bijzondere stad.

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 20 augustus 2024
  • Aanvang: 19.00 uur
  • Locatie: St.-Michielskerk, Hoogstraat, 3960 Bree
  • Deelname: Gratis
  • Parkeren: Gratis op de kleine ring, het stadsplein en achter de bibliotheek

Meer informatie kun je vinden via deze folder (PDF): https://wdg.li/ysa7rdg

Deel dit bericht
Geef reactie