Confetti voor Boshovense schooljeugd

Kinderen Reageer 2 min. leestijd

Na maanden verlaten te zijn geweest stroomden ze maandagochtend weer vol: de schoolpleinen. Voor veel scholen in de regio kwam er vanochtend een einde aan de zomervakantie. Zo ook voor de jeugd op Boshoven. Omdat de Odaschool en OBS De Uitkijktoren vanaf dit schooljaar samen verder gaan als Kindcentrum 3hoven werden de kinderen daar vanmorgen op een bijzondere manier welkom geheten.

Confetti

Nadat juffen, meesters, vaders, moeders, de directeur en natuurlijk de schooljeugd zelf hadden afgeteld van tien naar één schoten de ‘kanonnenjuffen’, zoals juf Evi en juf Kim door meester Ralph werden genoemd, vrolijk gekleurde confetti de lucht in. “We hebben op alle drie de locaties een feestelijke opening gedaan met confettikanonnen”, zo vertelt directeur Esther Weijzen. De drie basisscholen op de Annendaal, de Anjelierstraat en de Meidoornstraat namen twee maanden geleden afscheid van hun oude namen om vanaf nu verder te gaan onder de nieuwe naam Kindcentrum 3hoven.

Emoties

Omdat verschillende kinderen dit schooljaar van locatie verhuizen en een nieuwe leerkracht krijgen stelden de juffen en meesters zich op het schoolplein ook nog even voor aan de leerlingen. Voor de ‘nieuwe’ kinderen, maar ook voor de kinderen die bij een vertrouwde leerkracht in de groep komen was het soms een emotioneel weerzien. “Vaak is het omdat ze bij de oude juf weggaan en naar een nieuwe klas gaan. En soms is het ook gewoon omdat ze blij zijn om weer te starten of omdat ze het erg spannend vinden”, zo vertelt de directeur.

In bovenstaande video nemen we een kijkje bij de eerste schooldag van de leerlingen van Kindcentrum 3hoven op de locatie Annendaal. Ook vertelt directeur Esther Weijzen welke gebeurtenis, die binnen een aantal weken gaat plaatsvinden, ze ‘jammer’ vindt.

Deel dit bericht
Geef reactie