Cultureel Lint, hét jaarlijkse gratis cultuurfestival van Weert, gaat over een paar weken van start. Met meer dan 150 optredens op ruim 35 locaties in de binnenstad, belooft het een bruisende dag vol entertainment, kunst en cultuur voor alle leeftijden te worden.
Nieuwsgierig? Bekijk het programma op www.cultureellint.nl en noteer alvast zondag 22 september in de agenda.
Voor alle leeftijden
Met trots presenteren de vijf professionele culturele instelling van Weert een programma boordevol activiteiten en optredens voor bewoners en bezoekers van Weert van alle leeftijden. Op koopzondag 22 september van 13:00 tot 17:00 uur kan iedereen gratis komen genieten van muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur, films, spoken word, tentoonstellingen, knutselactiviteiten en nog veel meer.
Voorproefje culturele seizoen
Cultureel Lint biedt een unieke gelegenheid om via gratis mini voorstellingen en meedoe-activiteiten een voorproefje te krijgen van het nieuwe culturele aanbod van de instellingen. En om kennis te maken met lokale talenten, cursisten en creatieve makers van diverse disciplines.
Veelzijdig programma
De muzikale programmering bevat een veelzijdigheid aan genres; van klassiek en rock tot traditionele folkmuziek, singer-songwriters, opzwepende Balkanmuziek en Afrikaanse beats. Daarnaast zullen diverse dansgroepen en breakdancers het podium op de Oelemarkt betreden met dynamische choreografieën en inspirerende moves. De straten en pleinen van Weert worden omgetoverd tot een levendig cultureel centrum.
Het complete programma staat online op: www.cultureellint.nl/programma.
Een papieren versie is binnenkort te vinden in de Cultuuruitgave van Weert Magazine. Op zondag 1 september valt dit gratis blad in de brievenbus bij inwoners van Weert en Nederweert.
Over Cultureel Lint
Cultureel Lint is sinds 2011 hét gratis culturele hoogtepunt in de regio Weert. Het wordt georganiseerd door de vijf professionele culturele instellingen van Weert: Munttheater, RICK, poppodium De Bosuil, Bibliocenter en Museum W, samengebundeld onder de naam Stichting Cultureel Lint.
Meer informatie is te vinden op de website www.cultureellint.nl.