Plannen voor woningbouw op deel van sportpark St. Louis

Economie 1 reactie 2 min. leestijd
Sportpark St. Louis

De gemeente Weert heeft plannen voor flexibele woningbouw op een deel van sportpark St. Louis. Deze ontwikkeling is een vervolgactie op het toenemende tekort aan betaalbare woningen in de regio.

De woningmarkt in Weert staat onder druk. Er zijn te weinig betaalbare woningen beschikbaar, vooral voor mensen met een lager inkomen. Daarom onderzoekt de gemeente nu of sportpark St. Louis een geschikte locatie is voor sociale woningbouw. Dit plan richt zich op een deel van het sportpark, gelegen bij de Prinsbisdomstraat en de Maastrichtstraat.

Flexibele woningbouw

Flexibele woningen bieden een oplossing voor het huidige woningtekort. Ze kunnen snel worden gebouwd en zijn eenvoudig aan te passen of te verplaatsen. Dit plan omvat 10 grondgebonden woningen en 66 gestapelde woningen. Ook wordt er gekeken naar de inpassing van voorzieningen zoals een waterberging en parkeerplaatsen. De huizen blijven maximaal 15 jaar op deze locatie staan. Daarna kunnen ze, indien nodig, naar een andere plek worden verplaatst.

Combinatie

Om ruimte te maken voor de nieuwe woningen, wil de gemeente samenwerken met de gebruikers van het sportpark. Door overleg willen ze ervoor zorgen dat sport en woningbouw naast elkaar kunnen bestaan. Het sportpark blijft een belangrijke plek voor sport en recreatie in Weert, terwijl het ook ruimte biedt voor nieuwe woningen.

In overleg

De gemeente Weert gaat nu de haalbaarheid van het project verder onderzoeken. Tegelijkertijd wordt het ontwerp voor de flexibele woningen ontwikkeld. Binnenkort zal ook overleg plaatsvinden met omwonenden en andere betrokkenen. Dit overleg is cruciaal om de plannen af te stemmen op de behoeften en zorgen van de buurt. De eerste uitnodigingen zijn reeds verstuurd.

Deel dit bericht
1 reactie