Team Rocket Science uit Weert zegeviert in Eurocup Tractor Pulling

Sport Reageer 3 min. leestijd

Het Limburgse Tractor Pulling team “Rocket Science” uit Weert heeft een historische prestatie neergezet. Voor het eerst ooit wint een team uit Limburg de prestigieuze Eurocup-titel in de Light Modifieds klasse. De inzet en vastberadenheid van rijder Jack Stijnen en zijn Ospelse teamleden hebben dit buitengewone resultaat mogelijk gemaakt.

Over Tractor Pulling

Tractor Pulling is een uitdagende sport waarbij speciaal gebouwde tractoren strijden om de meeste meters te behalen. Een sleepwagen met verschuifbaar gewicht wordt steeds zwaarder naarmate de tractor verder rijdt, waardoor het behalen van een Full Pull van 100 meter een ware krachtmeting wordt. De tractor die de meeste meters maakt, wordt uitgeroepen tot winnaar.

Beste van Europa

Afgelopen zaterdag vond in Great Eccleston, Engeland, de laatste Eurocup-wedstrijd van het seizoen plaats. Hoewel “Rocket Science” die dag niet de meeste meters maakte, bleek het team over het hele seizoen de sterkste en constantste deelnemer in de Europese competitie.

Hoe het begon

Jack Stijnen, de eigenaar en rijder van “Rocket Science”, begon zijn carrière in de jaren ’90, geïnspireerd door grootheden als Harrie van de Kruijs en Robert van Donschot. Met zijn buurjongen Patrick van Lierop bouwde hij de “Red Devil”, een tractor aangedreven door een DAF 1160 motor, waarmee jarenlang werd meegestreden in verschillende competities.

Jacks ambitie groeide, en hij besloot een geheel nieuwe tractor te bouwen. Het resultaat was “Rocket Science”, uitgerust met een 6-cilinder DAF 1260 motor en drie turbo’s, omgebouwd van diesel naar methanol. Deze monsterlijke machine levert nu een indrukwekkende 4000 pk, een prestatie ver boven de standaard 480 pk.

Vermogen van 4000 pk

Het vermogen van 4000 pk kwam afgelopen weekend goed van pas. Na het behalen van het Nederlands kampioenschap in 2008, mag “Rocket Science” zich nu ook Eurocup Kampioen noemen. Deze Eurocup-wedstrijden, verspreid over landen als Frankrijk, Denemarken, Duitsland en Nederland, brengen de 14 sterkste Europese tractoren samen voor een intense competitie. In Engeland wist “Rocket Science” de overwinning binnen te slepen, ondanks de hevige concurrentie van het Brabantse team “De Jong Special”.

Sponsoren

Jack Stijnen viert dit succes met zijn teamleden Casper Vervoordeldonk, John Hoeben, Linda Zuurbier en Roy van Heugten, evenals met zijn partner Sandra en kinderen Kira en Jarno, die hem steunen in deze intensieve sport. Het team bedankt ook hun sponsoren: Helveg Metaaltechniek, BMO Automation, Schoonmaakbedrijf 2Clean, Peter Stultiëns Banden, Auto Truck Service Ce-Ho en Straalbedrijf Johan van Dijk, zonder wie deze prestatie niet mogelijk zou zijn geweest.

Komende wedstrijden

Naast de Eurocup neemt het team dit jaar ook deel aan de Nederlandse competitie, waarin ze momenteel op de vierde plaats staan. Op zaterdag 31 augustus racen ze in Alphen, en de laatste wedstrijd van het seizoen vindt plaats op zaterdag 14 september in Tzum, Friesland.

Deel dit bericht
Geef reactie