BN’ers fietsen door Cranendonck in Tour Der Ongeschoren Benen

Sport Reageer 4 min. leestijd
Peter Winnen | Fotograaf: Peter van Rooij

Cranendonck – Op zondag 1 september gaat de achtste editie van de Tour Der Ongeschoren Benen Classic van start. Meer dan honderd genodigden, waaronder bekende Nederlanders, fietsen door o.a. Cranendonck en Someren met start en finish in Lierop.

Tour Der Ongeschoren Benen

Wat ooit begon als een kleine fietstocht voor Guus Meeuwis en zijn band, is nu uitgegroeid tot een unieke toertocht met een bijzondere sfeer. De Tour Der Ongeschoren Benen Classic brengt de rock-‘n-roll van de muziekscene samen met de passie voor wielrennen. Om 10:00 uur worden de deelnemers voorgesteld op de trappen van gemeenschapshuis De Vurherd in Lierop. Stadionspeaker Martie Jeuken en entertainer Rob Scheepers verzorgen de presentatie. Om 11:00 uur klinkt het startschot en begint de route door de dorpskom, waarna koersdirecteur Peter Winnen (meervoudig ritwinnaar in de Tour) het peloton richting Valkenswaard leidt.

BN’ers aan de start

Meer dan de helft van de deelnemers bestaat uit oud-profwielrenners en bekende toerfietsers uit de artiestenwereld. Onder de wielernamen bevinden zich Servais Knaven, Bart Voskamp, Pascal Eenkhoorn en Theo de Rooij. Ook het zijspanduo Etienne en Robbie Bax, autocoureur Peter Kox, hockeyheld Mink van der Weerden en oud-voetballer Wilfred Bouma doen mee. Vanuit de artiestenwereld nemen onder andere bandleden van Guus Meeuwis, Pater Moeskroen en Anouk deel, evenals acteurs Frank Lammers en Leo Alkemade. Pauliena Rooijakkers, derde in de Tour de France Femmes, heeft haar deelname eveneens bevestigd.

Nieuwe route

De route van 108 kilometer voert dit jaar door de gemeenten Someren, Cranendonck, Valkenswaard, Hamont-Achel (B), Heeze-Leende en Asten. Een deel van het parcours loopt over de wegen van de wielerklassieker de Omloop van Valkenswaard, inclusief een stukje Belgisch grondgebied, kasseienstroken en gravelwegen. Rond 13:00 uur bereiken de deelnemers de rustplaats op de Markt in Valkenswaard. Hier vindt ook de ploegenvoorstelling van de Omloop van Valkenswaard plaats, onderdeel van de KNWU-Topcompetitie. De karavaan wordt rond 16:00 uur terugverwacht in Lierop, waar de finishboog staat op de Laan ten Boomen. Ervaren motorrijders en retro-stijl materiaalwagens begeleiden het peloton.

Publieksactie

Dit jaar is er voor het eerst een publieksactie. Fans langs de route maken kans op gratis tickets voor het concert van The Streamers in oktober in het Arnhemse GelreDome. Een deskundige jury beoordeelt de meest originele supportuitingen. Net als voorgaande jaren is er ook een goed doel gekoppeld aan de Tour Der Ongeschoren Benen. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting No Guts No Glory, die muzikale wensen vervult voor mensen met kanker en hun mantelzorgers.

Route met vermoedelijke doorkomsttijden

Let op, de doorkomsttijden van de Tour Der Ongeschoren Benen zijn onder voorbehoud.

  • 11:25 uur: Someren-Eind – Boerenkamplaan, Nieuwendijk
  • 11:35 uur: Someren-Heide – Groeneweg, Ploegstraat, Kerkendijk, Hugten
  • 11:50 uur: Maarheeze – Koenraadtweg, Stationsstraat, Kerkstraat, Molenheide
  • 12:05 uur: Soerendonk – Dorpsstraat, Damenweg
  • 12:10 uur: Gastel – Sint Cornelisplein, De Dijk, Heikant
  • 12:15 uur: Budel – Bergbosweg, Beverbeekse Heide
  • 12:20 uur: Hamont (B) – Nobelstraat, Grote Haart
  • 14:30 uur: Achel (B) – Achelse Kluis, Beverbeekse Heide
  • 14:35 uur: Budel – Bergbosweg, Heikant
  • 14:40 uur: Gastel – De Dijk, Sint Cornelisplein, Gravenkasteel
  • 14:50 uur: Soerendonk – De Branten, Damenweg, Dorpsstraat, Molenheide, Strijperdijk
  • 15:05 uur: Leenderstrijp – Strijperstraat, Kapelstraat, Klooster
  • 15:10 uur: Leende – Dorpstraat, Oostrikkerdijk
  • 15:20 uur: Sterksel – Beukenlaan, Pastoor Thijssenlaan, Heezerweg, Vlaamseweg, Somerenseweg, Provincialeweg
  • 15:40 uur: Someren

Meer informatie kun je vinden via: http://www.tdobc.nl/

Deel dit bericht
Geef reactie