Voorbereidingen voor Weerter Winterparadijs in volle gang

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Schaatsbaan in Maaseik (ter illustratie)

Hoewel de zomer nog in volle gang is, wordt er achter de schermen al druk gewerkt aan een feestelijk kerst evenement in Weert. Het ‘Weerter Winterparadijs’ belooft een betoverend winterwonderland te worden.

De website en social media kanalen zijn inmiddels gelanceerd. Maar om dit magische winterparadijs tot leven te brengen, zoekt de organisatie naar enthousiaste vrijwilligers die willen bijdragen.

Paviljoen met ijsbaan

De organisatie van het Weerter Winterparadijs ligt in handen van de Sport Promotie Vereniging Weert. Het plan is om op de Nieuwe Markt in Weert een winters paviljoen te plaatsen. Van 13 december tot en met 5 januari kunnen bezoekers genieten van schaatsen op echt ijs, omringd door een gevarieerd programma vol activiteiten voor jong en oud. Alles vindt plaats op en rond de overdekte schaatsbaan, dus regen vormt geen spelbreker.

Oproep voor vrijwilligers

Het Weerter Winterparadijs zoekt enthousiaste vrijwilligers die willen helpen dit evenement tot een succes te maken. Samen met partners en andere betrokkenen werkt de organisatie aan een uitgebreid programma waar iedereen zich thuis zal voelen. Op de website staan de taken waarvoor nog hulp nodig is. Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden.

Gezellige kerstsfeer in de binnenstad

Vorige winter ontstond er discussie over het gebrek aan kerstsfeer in de binnenstad van Weert. Ondanks de inspanningen van enkele ondernemers, miste de stad een grote kerstboom en de bijbehorende gezelligheid. De organisatie van het Weerter Winterparadijs, de gemeente en Stichting Weert Marketing deelden de wens om hier verandering in te brengen. Voor de zomervakantie besloot het college van burgemeester en wethouders dan ook om de binnenstad in de kerstperiode te veranderen in een bruisend centrum van feestelijkheden.

De motivatie om van het Weerter Winterparadijs een succes te maken is er. Nu de vrijwilligers nog. Meer informatie kun je vinden via: weerterwinterparadijs.nl.

Deel dit bericht
Geef reactie