Politie en handhaving blijven bezig met overlastgevende jongeren

112 5 reacties 2 min. leestijd

De laatste maanden is de overlast door jongeren in de binnenstad van Weert aanzienlijk toegenomen. Zowel bezoekers als bewoners en ondernemers klagen over respectloos en storend gedrag. Jongeren rijden vaak met hoge snelheid door het centrum op elektrische fietsen, scooters en fatbikes, waarbij ze voorbijgangers uitdagen en uitschelden. De politie heeft onlangs moeten ingrijpen om deze overlastgevers uit het centrum te verwijderen.

Ursulinencomplex

Begin augustus ontving de gemeente al een bewonersbrief over overlast in het Ursulinencomplex. De politieke partij DUS Weert stelde daarnaast ook vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Vandaag escaleerde de situatie opnieuw toen handhaving en politie een minderjarige jongen moesten achtervolgen vanwege ongewenst gedrag bij het Ursulinencomplex. Op het St. Raphaelpad werd de jongeman staande gehouden. Hoewel hij aanvankelijk geen respect toonde tegenover de dienders, volgde er een stevig gesprek, waarbij zijn gegevens werden genoteerd.

Trend overlast jongeren

De toename van overlast is een recente trend. In de afgelopen jaren waren er slechts enkele meldingen van overlast in en rond de parkeergarage van het Ursulinencomplex. Deze betroffen problemen met dealers en gebruikers in 2019, geluidsoverlast in 2022, en jongerenoverlast in 2023. Recentelijk is het aantal incidenten echter gestegen.

Controles en jeugdboa’s

In een reactie op vragen van DUS Weert liet de gemeente weten dat er naar aanleiding van meldingen contact is opgenomen met de betrokken partijen. Ook zijn er extra controles uitgevoerd door speciaal opgeleide jeugdboa’s. De gemeente benadrukt dat de handhaving snel reageert op meldingen en waar nodig aanvullende maatregelen neemt, zoals waarschuwingen of boetes voor onbevoegde personen in de parkeergarage. De inzet van gespecialiseerde jeugdboa’s moet bijdragen aan een veiliger en rustiger omgeving.

Met deze maatregelen wil de gemeente de overlast in en rondom de parkeergarage van het Ursulinencomplex verminderen en een veilige omgeving voor bewoners en bezoekers waarborgen.

Deel dit bericht
5 reacties