Muziekmiddag bij Sociëteit Amicitia en Stadscafé De SooS

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto: De SooS | Fotograaf: Theo Van de Winkel

Een gezellige muzikale zondagmiddag die voor iedereen toegankelijk is – dat is het plan. Vaste ontmoetingsplek van de sociëteit Amicitia 1842 is Stadscafé de SooS, tegenover de monumentale St. Martinuskerk. Al jaren is de samenwerking tussen de SooS en Amicitia vanzelfsprekend en dat zetten ze graag voort door gezamenlijke initiatieven te ontwikkelen. Als eerste organiseren ze op zondagmiddag 8 september een muziekmiddag.

‘Super blij’ is de eerste reactie van Peter van Wegberg, de president van Amicitia, wanneer je hem op de man af vraagt hoe hij dit vindt. Bij Van Wegberg is het al een hele tijd een doorn in het oog dat er op zondagen – koopzondagen niet meegerekend – zo weinig te doen is in de stad. Een lege stad, daar word je triest van.

Muziekmiddag voor iedereen

Het antwoord hierop laat zich raden: samen met Stadscafé de SooS wordt er op zondagmiddag 8 september een geweldig leuke middag op touw gezet. “We sluiten zeker niet uit dat we dit vaker gaan doen, met wisselende optredens en variatie in muziekstijl. Een middag die voor iedereen vrij toegankelijk is”, aldus Van Wegberg.

Programma 8 september

Deze eerste zondagmiddag is de beurt aan Bèr Donkers. Hij treedt op van 15.00 tot 18.00 uur. Bèr heeft zijn sporen verdiend als accordeonist en toetsenist met het spelen van ‘gouwe ouwen’, maar hij heeft ook een grote passie voor muziekstijlen zoals rock, jazz en blues. Wie weet zorgt hij zelfs nog voor een verrassing. “Genieten dus, onder het genot van een kop koffie, een drankje, een hapje misschien. En de voetjes van de vloer? Dat kan natuurlijk ook. Kortom, het zou zomaar eens supergezellig kunnen worden. Iedereen is welkom.”

Deel dit bericht
Geef reactie