Poort van Limburg: iets voor een Urban Farm of E-sports Arena?

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Poort van Limburg

Sinds woensdag 28 augustus is het zalencomplex van de Poort van Limburg in Weert te koop. De verkoopprocedure is gestart. Geïnteresseerden kunnen vanaf nu plannen en biedingen indienen via het openbare platform TenderNed.

Mogelijkheden

De Poort van Limburg werd in 2010 gebouwd en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 3.366 vierkante meter. Het maakt deel uit van een groter complex met kantoren, woningen en een parkeergarage. Op de begane grond is een grote zaal met plaats voor 1.250 mensen. Deze zaal kan ook worden opgedeeld in kleinere ruimtes. Verder heeft het pand een zaal voor 550 personen, vijf multifunctionele ruimtes, twee keukens, een foyer, kleedkamers, toiletten en grote opslagruimtes in de kelder. Aan de voorkant, bij het Bassin, is ruimte voor terrassen die direct verbonden zijn met de omliggende cafés en restaurants. De ondergrondse parkeergarage blijft eigendom van de gemeente Weert.

Vernieuwende invullingen

De gemeente Weert daagt creatieve partijen uit om met vernieuwende ideeën te komen voor de herbestemming van Poort van Limburg. De huidige bestemming is ‘gemengd’, wat betekent dat er veel mogelijk is, zoals horeca, cultuur, wonen en dienstverlening. Ook ideeën die buiten deze bestemming vallen, zijn welkom, zolang ze bijdragen aan de versterking van de binnenstad en passen in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een Urban Farm, een E-sports Arena of een Creatieve Broedplaats.

Hoe verder met de Poort van Limburg?

De verkoop gebeurt via een openbare inschrijving. Geïnteresseerden kunnen hun plannen en biedingen indienen via TenderNed. De sluitingsdatum is 30 oktober 2024 om 17:00 uur.

Deel dit bericht
Geef reactie