Concrete plannen voor herinrichting Open Park Weert bekend

Voorstellen laten zien hoe het nieuwe park eruit komt te zien

Sport Bijgewerkt op 29 augustus 2024 om 18.50 uur Reageer 3 min. leestijd
Sportpark Boshoven wordt Open Park Weert

Het college van burgemeester en wethouders heeft de plannen voor Open Park Weert (ook bekend als Sportpark Boshoven) afgerond. De gemeente ontwikkelde een inrichtingsplan en beeldkwaliteitsplan. Daarnaast is er een Programma van Eisen opgesteld voor de nieuwe sporthal waarin staat aan welke wensen en eisen deze moet voldoen.

Op 25 september behandelt de gemeenteraad de plannen en de bijbehorende budgetaanvraag.

Focus op buitensport

Een onderdeel van het sportpark betreft de nieuwe buitensportaccommodatie voor voetbalvereniging FC Oda, honk- en softbalvereniging HSV Indians en scheidsrechtervereniging C.O.V.S. De verplaatsing van het gebouw naar het honk- en softbalveld, zoals voorgesteld in het inrichtingsplan, zorgt voor een betere clustering van sportvoorzieningen. Dit plan kwam tot stand door intensief overleg met parkgebruikers en twee klankbordgroepen, zo meldt de gemeente Weert.

Het kloppend hart van Open Park Weert biedt een sport- en beweegplein, met extra aandacht voor Urban Sport activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de pumptrack en 3×3 basketbal.

Nieuwe binnensportaccommodatie

Samen met toekomstige gebruikers heeft de gemeente het Programma van Eisen voor de nieuwe binnensportaccommodatie (sporthal) opgesteld. Het college stelt voor om enkele ruimtes te vergroten, wat de gebruiksmogelijkheden aanzienlijk uitbreidt. Daarnaast biedt het plan ruimte voor jongerencentrum de HangOut binnen de nieuwe accommodatie.

Open Park Weert: toegankelijk en gezond

De gemeente Weert revitaliseert Open Park Weert tot een plek die voor iedereen toegankelijk is. Dit park biedt ruimte voor groen, sport, cultuur en gezondheid. Het park vormt een aantrekkelijke ontmoetingsplek, zowel voor leden van de verenigingen als voor inwoners zonder lidmaatschap. Iedereen uit Weert en omgeving wordt uitgenodigd om te bewegen en elkaar te ontmoeten. Daarmee draagt Open Park Weert bij aan de positieve gezondheid van de regio.

In fases

Om de uitvoering van het project soepel te laten verlopen, stelde de gemeente een faseringsplan op. De werkzaamheden zijn afgestemd op de bouw van de nieuwe sportaccommodaties. De aanleg van de voetbalvelden staat gepland als eerste stap. Daarnaast volgt de aanleg van de pumptrackbaan eind 2025, samen met de tijdelijke parkeerplaatsen.

Wanneer de nieuwe binnensportaccommodatie gereed is, wordt de oude sporthal gesloopt. Dit maakt de weg vrij voor de afronding van de openbare ruimte, waarvan de oplevering eind 2028 wordt verwacht.

Documenten (PDF)

Deel dit bericht
Geef reactie