Speurhond uit Budel terug na intensieve reddingsoperatie Samos

Dieren Reageer 2 min. leestijd
Speurhond Tesla uit Budel

Budel – Jolanda Verberne uit Budel en haar Mechelse Herder, Tesla, zijn onlangs teruggekeerd van een intensieve zoekoperatie op het Griekse eiland Samos. Jolanda, samen met collega Fleur Willems uit Valkenswaard, maakte deel uit van de internationale reddingshondenbrigade Stichting MTL. Het team, inclusief speurhond Tesla, werd met spoed ingezet om te helpen bij de vermissing van Brigitte, een vrouw die vermist werd op Samos.

Stoel en schoentjes voor Tesla

Na een dringend verzoek vertrok Jolanda met haar team, waaronder het Nationaal Droneteam, afgelopen vrijdag naar Samos. Speurhond Tesla kreeg zelfs een speciale stoel in het vliegtuig, wat haar stress moest minimaliseren. Hierdoor kon Tesla direct bij aankomst aan het werk gaan. Ook de hondenschoentjes kwamen bijvoorbeeld al direct ontzettend goed van pas op het vliegveld, waar het asfalt bloedheet was. Ondanks de extreme hitte en het uitdagende terrein, zette het team alles op alles om Brigitte te vinden.

Uitdagende omstandigheden

De omstandigheden waren zwaar. Om de hitte voor te zijn, begon de zoektocht elke dag al om 5 uur ’s ochtends. Tesla werkte onvermoeibaar. Helaas kon het team niet het gehele gebied doorzoeken binnen de beperkte tijd. Gisteren ontvingen zij het trieste nieuws dat Brigitte was gevonden in een gebied dat ze nog niet hadden bereikt.

Terug in Budel

Nu is Tesla terug in Budel om uit te rusten na deze zware missie. Jolanda en haar team blijven echter stand-by voor toekomstige inzetten. Zij hopen dat hun inspanningen in de toekomst levens kunnen redden.

Stichting MTL

Stichting MTL, een non-profit organisatie die volledig afhankelijk is van donaties, zet zich vrijwillig in voor zoekacties bij urgente vermissingen. Meer informatie, en hoe je hen kunt ondersteunen, vind je op hun website.

Deel dit bericht
Geef reactie