SV Laar opent seizoen uit met gelijkspel tegen SC Susteren

Sport Reageer 4 min. leestijd
Foto door Jan Lemmen

In de poulefase van de districtsbeker trad SV Laar donderdagavond aan tegen klassegenoot SC Susteren. Geen onbekende voor SV Laar, want in de voorbereiding op het vorige seizoen wist SV Laar SC Susteren in een vriendschappelijke wedstrijd op 2-2 te houden. Net als SV Laar belandde SC Susteren in het seizoen 2023-2024 in de nacompetitie; Laar voor een plaats in de eerste klasse en Susteren voor een plaats in de vierde divisie. Laar promoveerde en Susteren miste de boot. Zodoende treffen beide ploegen elkaar in het nieuwe seizoen drie keer: afgelopen donderdagavond voor de districtsbeker en daarna nog twee keer in de competitie.

Verslag

SV Laar ging donderdagavond flitsend van start. Al na enkele minuten kwam Jurre Neijnens vrij voor de keeper en schoot hij de 0-1 binnen. SC Susteren drong aan, maar de kansen waren voor SV Laar. In de 29e minuut werd Jordi Beelen in het strafschopgebied onderuit gehaald en de toegekende penalty werd door Jurre Neijnens onberispelijk binnen geschoten: 0-2 voor SV Laar. Nadat SV Laar nog enkele kansen onbenut had gelaten gingen de teams rusten.

Hoewel de tweede helft voor de oranje-zwarten met een schot dat via de bovenkant lat overging veelbelovend begon, viel het succes aan de andere kant. Nadat de SV Laar-verdediging de bal niet weg kon krijgen schoot Luuk Jordens deze in de 48e minuut onhoudbaar voor keeper Mike Betting in de kruising: 1-2.

SV Susteren ging hard op zoek naar de gelijkmaker, maar verwaarloosde daarbij de verdediging. Dit leverde legio kansen voor op SV Laar. Schoten van onder andere Jordi Beelen, Folkert van Gansewinkel en Jochem Neijnens gingen echter naast, over of werden door de SC Susteren-keeper  gekeerd. Het succes viel weer aan de andere kant: bij een scrimmage voor het SV Laar doel in de 84e minuut van de wedstrijd schoot Randy Grens de gelijkmaker binnen.

De slotminuten waren ronduit hectisch. SV Laar deed er alles aan om er toch een overwinning uit te slepen. Spectaculair was de actie van een SC Susteren-verdediger die, toen de keeper al gepasseerd was, de bal met een omhaal over het eigen doel werkte. Het bleef 2-2.

September zware maand voor SV Laar

Na dit gelijke spel tegen SC Susteren wacht SV Laar een zware septembermaand. Op dinsdag 3 september moet SV Laar in het kader van de eerste selectieronde van de KNVB-beker in het verre Nijkerk aantreden tegen derde divisionist Sparta. Dat is niet zo maar een doorsnee derde divisieclub: in de voorbije seizoenen eindigde Sparta steeds hoog in de derde divisie en ook dit seizoen kende de club een voorbeeldige start. Vorige week zondag werd Hercules uit Utrecht, de club die vorig jaar Ajax uit de bekercompetitie knikkerde, met 0-5 aan de zegekar gebonden.

Verder wachten SV Laar in september nog de bekerwedstrijden tegen de tweedeklassers Veritas (thuis op 7 september) en Bruheze (uit op 15 september). Daarna volgen de competitiewedstrijden op 22 september thuis tegen Chèvremont en op 29 september uit tegen Boekel Sport. Mocht SV Laar zich in Nijkerk plaatsen voor de tweede selectieronde van de KNVB-beker, dan komt er in de week van 22 tot 29 september nog een zware wedstrijd bovenop dit al overladen programma.