Dekenale stadskerk start nieuwe kindercatechese ’t Lichtje

Kinderen Reageer 1 min. leestijd

Als een aanbod aan jonge ouders die hun kinderen het geloof op een leuke en verantwoorde manier willen meegeven, start de Sint Martinuskerk met een nieuwe doorlopende kindercatechese voor alle basisschoolleerlingen.

Het nieuwe hieraan is dat het een doorlopend catecheseprogramma betreft voor alle kinderen uit de groepen 3 tot en met 8. Men kan het zien als een vervanging van de schoolcatechese. Deze is veelal verdwenen en daar is tot nu toe weinig of niets voor in de plaats gekomen.

Geloven is in een sterk veranderde samenleving tegenwoordig een vrije keuze. Ouders die hun kinderen het katholieke geloof willen meegeven, kiezen daar bewust voor. Voor hen is ’t Lichtje een aanbod. De Eerste Heilige Communie en het Heilig Vormsel zijn hierin geïntegreerd. Deze twee sacramenten zijn immers ook onderdeel van een breder kerkelijk gevierd geloof. Er worden geen losse ‘spoedcursussen’ meer aangeboden ter voorbereiding. 

De start van kindercatechese ’t Lichtje bestaat uit een ouderavond waarna de lessen medio september kunnen starten. Aanmelden is nog mogelijk.

Deel dit bericht
Geef reactie