Boetes, exotische vogels en schulden tijdens verkeerscontrole Nederweert

112 Reageer 1 min. leestijd

Nederweert – Donderdag voerde de politie in samenwerking met Team Verkeer en de Belastingdienst een grote verkeerscontrole uit in Nederweert. Deze controle leverde meerdere boetes en inbeslagnames op.

Boetes

Tijdens de controle werden ANPR-camera’s (Automatic Number Plate Recognition) ingezet om voertuigen te scannen op overtredingen. Ongeveer 20 bestuurders kregen boetes voor verschillende verkeersovertredingen. Denk hierbij aan het vasthouden van een elektronisch apparaat tijdens het rijden, rijden zonder geldig rijbewijs, en rijden onder invloed van verdovende middelen. Ook werden enkele bestuurders betrapt op het bezit van verboden wapens en verdovende middelen. Daarnaast bleek bij sommige aanhangers de losbreekreminrichting niet in orde.

Inbeslagname spookvoertuigen en exotische vogels

De politie nam tijdens de controle twee spookvoertuigen in beslag. In één van deze voertuigen trof men 121 exotische vogels aan. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nam deze dieren in beslag.

Openstaande belastingschulden

De Belastingdienst slaagde erin €46.907,- aan openstaande schulden te innen van bestuurders die tijdens de controle werden gecontroleerd.

Meer verkeerscontroles

De politie kijkt tevreden terug op de actie: “We kijken terug op een geslaagde controle en zullen dit in de toekomst vaker organiseren, aldus de politie via Instagram.

Deel dit bericht
Geef reactie