Themalezing over Weert en de KMS door Wapenbroeders Weert

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Afscheid van de KMS in Weert

Update – De Wapenbroeders Weert nodigen je uit voor een inspirerende themalezing op 8 oktober aanstaande. Tijdens deze lezing. staan twee cruciale momenten uit de geschiedenis van de Koninklijke Militaire School (KMS) te Weert centraal.

Themalezing over Weert en de KMS

Brigadegeneraal b.d. Ruud Vermeulen bespreekt allereerst de overgang van een dienstplichtig naar een beroepsleger, waarbij hij ingaat op de veranderende rol van de onderofficier tijdens internationale missies. Na de pauze volgt een diepgaande analyse van de verhuizing van de KMS naar Ermelo en de kansen voor Weert en Budel om opnieuw garnizoensstad te worden.

Daarna volgt een paneldiscussie met diverse sleutelfiguren die destijds een belangrijke rol hebben gespeeld bij de sluiting van de KMS. Deze ervaringsdeskundigen delen hun inzichten over zowel de sluiting, als de mogelijke nieuwe kansen voor Weert als garnizoensstad gelet op de onlangs gepubliceerde ‘Defensienota’. 

“Een unieke kans om inzicht te krijgen in de impact van deze historische gebeurtenissen en de mogelijke toekomst van Weert (en mogelijk ook Budel) als militaire garnizoensstad”, aldus de Bond van Wapenbroeders Weert. 

Praktische informatie

Het programma start om 14.30 uur met koffie en Limburgse vlaai. Om 15.00 uur vindt de protocollaire opening door de voorzitter plaats, waarna om 15.15 uur de eerste lezing begint. Het programma eindigt om 16.30 uur, waarna nog een facultatieve rijstmaaltijd met livemuziek bij te wonen is.

De kosten voor deelname aan de lezing met koffie en vlaai bedragen voor niet-leden, -donateurs en -partners van de Wapenbroeders Weert € 5,- per persoon. Voor deelname aan de rijsttafel, inclusief twee drankjes, bedragen de kosten € 15,- per persoon. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 06-51238413.

De lezing vindt plaats bij Café-Zaal Bee-j- Bertje, Rietstraat 28 op Laar.

Update: locatie toegevoegd.

Deel dit bericht
Geef reactie