Pompoenplukdagen in Baexem

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Baexem – Op zondag 29 september en zaterdag 5 oktober organiseert de familie Bonten uit Baexem voor de derde keer pompoenplukdagen. Gedurende deze dagen kunnen kinderen en andere geïnteresseerden niet alleen pompoenen komen plukken, maar ook deelnemen aan allerlei andere activiteiten op de boerderij.

Ondanks dat de slechte weersomstandigheden van de afgelopen tijd voor veel oogstverlies hebben gezorgd is er met ruim 100 soorten sierpompoenen volgens de familie altijd wel wat te vinden. Daarnaast kunnen kinderen zich ook uitleven tijdens een speurtocht, op het springkussen en met diverse spellen. Er is een tractor- en skelterbaan, je kunt pompoenen uithollen en versieren en je laten schminken. Ook is er een stand van Spookhuysen waarin je een halloweenfoto kunt maken of glittertattoos kunt laten zetten. Op het veld is bovendien een fotograaf aanwezig die iedereen leuk op de foto zet. Voor de lekkere trek zijn er onder andere kopjes pompoensoep en pompoenwafels verkrijgbaar.

Naast zelfgeplukte sierpompoenen kun je op de boerderij ook eetbare en halloweenpompoenen kopen. De entree voor de pompoenplukdagen bedraagt € 1,- per persoon. De zelfgeplukte pompoenen worden op het veld gewogen en betaald. Het is aan te raden je eigen knip-/snoeischaar mee te nemen en een stevige boodschappentas of krat om de pompoenen in te doen. Mocht je niets bij je hebben, dan heeft de familie eventueel emmers en scharen klaarstaan.

Praktische informatie

  • Data: zondag 29 september en zaterdag 5 oktober
  • Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
  • Locatie: Koelenstraat 2 in Baexem
  • Entree: € 1,- (kinderen t/m 2 jaar gratis)
  • Parkeren op de parkeerplaatsen bij de boerderij. De pompoenen worden met een kar vanaf het veld naar de boerderij gebracht, zodat je er niet zelf mee hoeft te sjouwen.
  • Meer informatie: www.tuinbouwbedrijfbonten.nl
Deel dit bericht
Geef reactie