Klimaatfietstocht door het Weerterbos

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Weerterbos

Op zondag 6 oktober 2024 organiseert IVN Weert e.o. een klimaatfietstocht door het Weerterbos. Deze fietstocht, geschikt voor iedereen met interesse in natuur en klimaat, start om 9.00 uur bij de Daatjeshoeve in Nederweert en duurt tot 13.00 uur. De deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk.

Klimaatbuffer

Tijdens deze fietstocht leer je hoe de natuur kan helpen bij het aanpakken van klimaatverandering. Het Weerterbos dient steeds meer als klimaatbuffer, waar zowel water als CO2 wordt opgeslagen. Het bos evolueert van een naaldbos naar een gemengd bos, wat zorgt voor een betere opslag van CO2 en verkoeling van de omgeving.

Doorstroommoeras

Naast deze klimaatvriendelijke functies voert het bos ook andere belangrijke taken uit. Het oorspronkelijke doorstroommoeras in het Weerterbos wordt hersteld, wat het waterbeheer in de regio verbetert. Tijdens de excursie worden verschillende klimaatexperimenten uitgevoerd om de impact van het bos op de omgeving te illustreren. Daarnaast maken de deelnemers kennis met bijzondere elementen, zoals de pingoruïnes, stille getuigen van een ijstijd die ooit het gebied beïnvloedde.

Praktische informatie klimaatfietstocht

De route van ongeveer 7 kilometer is gemakkelijk te fietsen. Vergeet niet een eigen fiets mee te nemen, evenals eventuele regenkleding en iets te eten en drinken. Het maximale aantal deelnemers is beperkt tot 20 personen, dus tijdig aanmelden is noodzakelijk.

De deelname is gratis, en aanmelden kan tot 4 oktober via het e-mailadres: [email protected].

Deel dit bericht
Geef reactie