Cultureel Lint in nieuwe opzet: een onvergetelijke dag

Kunst en Cultuur Reageer 3 min. leestijd

Het culturele seizoen begon zondag sprankelend tijdens Cultureel Lint waar artiesten, bezoekers en cultuurliefhebbers samenkwamen om te genieten van een enorme diversiteit aan optredens en activiteiten. Uit de vele positieve reacties van bezoekers, deelnemers en op social media bleek dat de nieuwe opzet qua indeling een groot succes was.

Gedurende de hele dag werden bezoekers ondergedompeld in een verscheidenheid aan artistieke disciplines, variërend van dans en muziek tot theater, literatuur, films en beeldende kunst. Ook voor de jongste bezoekers was er van alles te doen. Bibliocenter zorgde voor leesplezier met de boekenmarkt en een voorleestheater op de Nieuwe Markt, kinderen konden zelf creatief aan de slag of kunst, muziek- en dansworkshops volgen bij RICK aan het Sint Raphaëlpad. 

Talent uit de regio

Het Cultureel Lint bood ook kunstenaars en talenten uit de regio een podium om hun passie en creativiteit te tonen. De Bosuil bijvoorbeeld, haalde de funky A Lot(te) of Bass uit België naar de Oelemarkt: een jonge, muzikale verrassing die met veel enthousiasme ontvangen werd. 

Nieuwe cultuurseizoen

Bezoekers kregen alvast een inkijkje in het aanbod voor komend seizoen met diverse mini-voorstellingen. Veel belangstelling – en verraste bezoekers – was er bij de preview van Sneeuwitje de Musical in het Munttheater, wat een verfrissende bewerking van het bekende sprookje bleek te zijn. 

Een van de meest opvallende straattheater acts, het Crematorium voor Kleine Dieren, kreeg veel bekijks van nieuwsgierigen die de openbare dienst van Kees de Muis wel bij wilden wonen. Dit krijgt later dit jaar nog een staartje en was een aanloop naar de nieuwe expositie van Museum W met als thema Memento Mori. 

Samen genieten van cultuur

Het succes van dit evenement is te danken aan de talenten van de vele artiesten die optraden, de toewijding van vrijwilligers en de consistente steun van partners en sponsoren die cultuur in Weert een warm hart toedragen. En natuurlijk alle bezoekers die in grote getale naar het centrum van Weert waren gekomen. Allen hebben bijgedragen aan de levendige en gezellige sfeer, maar bovenal een bruisende dag vol cultuur.


Een fotobijdrage van Carlo van Hout en Johan Horst

Deel dit bericht
Geef reactie